Formule 1

Formule 1: Robert Kubica breekt zijn been weer

kubica

De wintermaanden zijn Robert Kubica niet gunstig gezind. Overleefde de Pool vorig jaar maar ternauwernood een zware rallycrash, een jaar later en nog steeds herstellende is hij opnieuw de pechduivel tegen het lijf gelopen. Dit keer gleed Kubica uit over ijs in zijn woonplaats Pietrasanta, waarbij hij, volgens de eerste geluiden, zijn been heeft herbroken.

Tekst: Daan Jeuken. Foto: Peter van Egmond

Kleine vertraging in herstel
Na het ongeluk van vorig jaar was de verwachting dat Kubica misschien eind 2011 nog zou kunnen racen. Die geluiden bleken echter al snel te voortvarend, tegen het eind van 2011 bleek zelfs dat hij het begin van het volgend seizoen niet eens zal halen. De nieuwe breuk zal het revalidatieproces natuurlijk nog verder vertragen, al zijn de eerste geruchten dat het slechts een paar weken langer zal duren.

Of, waar en wanneer?
De grote vraag blijft of Robert Kubica nog zal terugkeren in de Formule 1, en zo ja, waar dan en wanneer. De (noemenswaardige) stoeltjes voor dit jaar zijn bezet, al zullen er voor een fitte Kubica zeker deuren opengaan. Zelfs in zijn blessureperiode wordt hij immers nog gelinkt aan Ferrari, waarvan wordt gezegd dat ze de Pool komend jaar willen laten testen. Deze geruchten worden net zo hard tegengesproken, maar als Massa zich dit jaar niet verbetert dan zal zijn stoeltje vanzelf vrijkomen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet