DNRT

DNRT: Aanrijding houdt Radical van het podium

480_radical_wek_vz

Henk Thuis leek samen met Pim van Riet in de Radical SR3 RS tijdens de Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort regelrecht op weg naar het podium toen een aanrijding met een langzamere deelnemer voor veel tijdverlies zorgde. Toch had het ervaren duo genoten van het rijden met de razendsnelle sportscar. Van Riet is zelfs zo enthousiast dat hij een seizoen in het Dutch GT Championship gaat combineren met optredens in de Nederlandse en Europese Radical series.

Tekst: Remco Scheelings
Fotografie: Chris Schotanus en Bart Buijs


480_radical_wek_grid

Henk Thuis nam de start van de Nieuwjaarsrace, de tweede wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap, voor zijn rekening. “Ik had een prima start en reed op zeker. Vooral bij het inhalen was het goed opletten, want in een lage Radical ben je voor de rijders in een toerwagen toch iets minder goed zichtbaar.

480_radical_wek_hug

Ik was op weg naar de op een tweede plaats rijdende David Hart toen ik samen met een andere auto een langzamere deelnemer inhaalde. De eerste passeerde probleemloos, maar vervolgens zag hij niet dat ik volgde en reed hij vol op mijn achterwiel. Hij heeft later zijn excuses nog aangeboden, want hij had me echt niet gezien. Het duurde vervolgens vrij lang voordat de auto naar de pits gesleept was.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet