Diversen

Diversen: Vincent Van Paemel naar Seat Super Copa

Het jaar 2011 is nu definitief achter de rug. In 2012 veranderen heel wat rijders van chassis, klasse of motoren. Voor Vincent van Paemel wacht een grotere uitdaging. Na succesvolle jaren bij het team van Wim Eyckmans verlaat Van Paemel de Rotax-klasse om de strijd aan te gaan in de Seat Super Copa.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis / Vincent Van Paemel

vincent_van_paemel

Voor iedere karter is de overstap naar de autosport het uiteindelijke doel. Vincent van Paemel kan nu bewijzen wat hij echt kan op de circuits van Zolder en Spa Francorchamps !

“Het begon allemaal met een toevallige test met de Seat die ik kon afwerken op het Circuit van Zolder. De test ging zo goed dat het team enkel positieve commentaren had. Vanaf dat moment ging alles heel snel. De teammanager en eerste rijder van het team deden alle moeite om mij te laten racen met de wagen. Echter, om met de 300pk sterke Seat te mogen deelnemen aan wedstrijden diende mijn licentie geüpdatet te worden.
De Seat Supercopa is een wagen van de officiële Seat fabriek in Spanje, met een 2.0 liter turbo motor en tiptronic versnellingsbak met peddels aan het stuur.

“Ik moest eerst 5 resultaten behalen in een autosportcompetitie tot 2.0l motoren, om zo ervaring te hebben om met de krachtige Seat te rijden. Immers, de stap van karting naar Seat Supercopa is vrij ongewoon, normaal wordt er eerst een seizoen in normale 2.0 liter gereden.”

Om de licentie op een hoger niveau te krijgen, werd er gekozen voor het Britse Ford Fiësta Championship, met twee race weekends op het circuit van Lydden Hill en Brands Hatch.
“Elke meeting bestond uit 2 races, en ik behaalde op deze circuits respectievelijk een 3e, 2e, 4e en 5e plaats, zelfs met een platte band.”

Na de geslaagde test brak het eerste echte race weekend aan voor Vincent. Het was meteen ook de eerste keer op het circuit van Spa Francorchamps. Toch liep het meteen goed voor het team.
 “De snelheid kwam er meer en meer in te zitten, en we konden een mooie 6e en 4e plaats behalen in de wedstrijden, iets waar ik heel tevreden mee was na afloop. Het was heel koud dat weekend, en we hadden dan ook heel veel  moeite met de banden op te warmen. Wil je de wereldberoemde Eau Rouge en Blanchimont bochten met volle snelheid aansnijden, dan moet je wel vertrouwen hebben in je wagen en moeten je banden op goede temperatuur zijn, anders kan je wel eens in de muur vliegen. Dat gebeurde gelukkig niet, we hebben heel constant gereden, geen fouten gemaakt, en we hebben vooral veel bijgeleerd met het oog op komend seizoen.

vincent_van_paemel

Afgelopen jaren was Vincent een bekend gezicht in de kartsport, dit jaar werkte hij de eerste manche van de Eurochallenge af, in Genk. Ook al verlaat hij nu de kartsport, het is een tijd die hij niet snel zal verleren. “ Ik wil het EGP Racing Team bedanken voor de laatste jaren die ik met hen heb afgewerkt in de karting, bij hen heb ik veel bijgeleerd en de ervaringen die ik met hen heb meegemaakt ga ik zeker kunnen gebruiken met het oog op het komende autosportseizoen.”

In 2012 zal Vincent het Belgian Racing Series kampioenschap afwerken met de Seat Super Copa. De jonge Belg heeft er absoluut veel zin in maar beseft ook dat het in deze tijd moeilijk is om aan sponsoren te geraken.

“Alle financiële steun die ik hierbij kan krijgen om mijn seizoen te kunnen uitrijden is uiteraard van harte welkom.
Er zijn veel mogelijkheden waarop een bedrijfslogo kan getoond worden aan een groot publiek. Op de wagen, website, flyers, teamkledij,…  Ook is er en zeer grote media-aandacht voor de Belgian Racing Series met coverage op televisie, kranten en internet, waardoor ook uw bedrijf op een zeer korte tijd aan een zeer groot publiek voorgesteld zal worden.”

 

Indien u Vincent wil steunen in zijn race carrière of als u nog vragen heeft kan u Vincent altijd contacteren via  vvp-racing@hotmail.be.

Bekijk ook zeker eens de website van Vincent, die binnenkort volledig online zal komen. www.vvp-racing.be
Via zijn Twitter account; VVP__Racing kan u ook altijd op de hoogte blijven.

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet