24H Series

Div: Klaar voor de race: 7e Dunlop 24H DUBAI op vrijdag en zaterdag a.s.

110111_24hdubai_welcome
Welkom in Doebai aan alle teams voor de 24-uursrace

Alle transportcontainers zijn neergezet in het rennerskwartier van het Dubai Autodrome en alle rijders en teamleden vliegen in van over de hele wereld. Deze week begint het autoraceseizoen 2012 officieel met de zevende editie van de Dunlop 24H DUBAI, georganiseerd door het Nederlandse bureau CREVENTIC in samenwerking met het DNRT. Op woensdag zijn er voor het eerst auto’s op de baan van het Dubai Autodrome te zien tijdens de “rent-a-car-rides” en een optionele testsessie. Op donderdag staan vrije trainingen, de kwalificatie en de avondtraining gepland, terwijl de race op vrijdag om 14.00 uur lokale tijd (11.00 uur CET) van start gaat en 24 uur later eindigt.


Tekst en foto's: PR


Niet minder dan 20 automerken zijn dit jaar vertegenwoordigd tijdens de Dunlop 24H DUBAI, de eerste internationale lange-afstandsrace van het jaar voor GT‟s, toerwagens en 24H specials. Met 18 auto‟s heeft Porsche de grootste delegatie, op de voet gevolgd door BMW met 16 inschrijvingen. Deze twee merken staan ook gedeeld aan kop van de erelijst van de Dunlop 24H DUBAI met elk drie overwinningen in het algemeen klassement. Vorig jaar stelde het Duitse BMW-team Schubert Motorsport de overwinning veilig. Dit jaar keert dit team onder de inschrijving van „Saudi Falcons by Schubert‟ terug om de titel te verdedigen met een sterke bezetting, waaronder Claudia Hürtgen en de Zweed Edward Sandström, die beide deel uitmaakten van het winnende team van vorig jaar, plus BMW- fabrieksrijder Jörg Müller en de Saoedi-Arabische coureurs Abdoelaziz Al Faisal en Faisal Binladen. Porsche wordt vertegenwoordigd door een hele reeks sterke teams en tal van bekende rijders.

Een jaar na het 24-uurs-racedebuut van de Mercedes-Benz SLS AMG staan er ditmaal vier sportwagens met vleugeldeuren op de startopstelling in Doebai, waarbij vijfvoudig DTM-kampioen Bernd Schneider in actie komt voor Heico Motorsport en tweevoudig Porsche Supercup-winnaar Jeroen Bleekemolen voor Black Falcon rijdt. Vorig jaar kwamen Lamborghini-teams zeer sterk voor de dag in de kwalificatie, waarin ze de volledige eerste startrij voor de Dunlop 24H DUBAI 2011 voor zich opeisten. Voor de race van dit jaar zijn er niet minder dan vijf Lamborghini‟s ingeschreven. Nissan kent eveneens een sterke bezetting, waaronder de regerend FIA GT1-wereldkampioen Michael Krumm en de eerste auto in een internationale race waarvan de volledige bezetting uit gamers bestaat, want alle rijders komen voort uit het Nissan/PlayStation GT Academy-programma. Andere sportwagenmerken die in Doebai deelnemen zijn Aston Martin, Audi, Corvette, Ferrari, Ginetta, Lotus en Saker.

120111_24hdubai_pitlane
Wedstrijdauto's in de pitlane voor de Dunlop 24H DUBAI

Afgaand op de prestaties in de afgelopen jaren kunnen ook van de auto‟s in de SP2- categorie goede resultaten worden verwacht, zoals de Renault Mégane en GC silhouet-auto‟s en de krachtige DNRT V7 stockcar, de NASCAR-achtige bolide die voor het eerst in Doebai deelneemt. De A5-klasse is traditioneel het domein van BMW, terwijl snelle compacte auto‟s als de Renault Clio, de MINI en de BMW 120 de meerderheid in de A2-toerwagenklasse vormen.

Op woensdag 11 januari is er als optie een privétest van 13.30 tot 17.30 uur, gevolgd door de welkomstparty in het rennerskwartier. Op donderdag 12 januari zijn er van 11.30 tot 12.15 en van 13.15 tot 14.45 uur vrije trainingen. De kwalificatie staat van 15.00 tot 17.30 uur op het programma, waarbij het eerste uur is bestemd voor alle deelnemers en er daarna twee aparte sessies van elk een half uur voor de kleinere en de grotere klassen zijn. Op vrijdag 13 januari begint het programma met de warm- up van 10.30 tot 11.00 uur. De 24-uursrace start om 14.00 uur. Dit jaar doen Motors TV en Radio Le Mans verslag van de Dunlop 24H DUBAI. Live-timing, live-streaming en nieuws zijn ook te vinden op live.24hseries.com

Onder het motto “Ronde na ronde tegen kanker” wordt er tijdens de Dunlop 24H DUBAI opnieuw geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Teams en rijders kunnen deelnemen aan een speciaal programma waarmee ze dit goede doel ondersteunen. Vorig jaar werd tijdens de Dunlop 24H DUBAI zo een bedrag van 15.000 Euro voor KWF Kankerbestrijding opgehaald. Natuurlijk wordt ernaar gestreefd om dat bedrag dit jaar te overtreffen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet