Algemeen

Dragracing: Courtney Force debuteert in vierde Force Mustang

courtney_1

Courtney Force, de 23-jarige dochter van Funny Car-legende John Force maakt dit seizoen haar wedstrijddebuut in de Funny Car klasse van de NHRA Full Throttle Drag Racing Series. Traxxas treedt op als hoofdsponsor. De inzet van John Force Racing wordt daarmee uitgebreid naar vier Ford Mustangs terwijl de samenwerking met Ford nog verder wordt geïntensiveerd.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: p.r.

Onverwacht kwam de mededeling over Courtney Force niet, net zo goed als dat de naam van Traxxas, wereldmarktleider in kant-en-klare radiografisch bestuurbare voertuigen, al geruime tijd circuleerde. Tijdens een persconferentie werden de plannen van John Force Racing voor 2012 openbaar gemaakt.

courtney_2

John Force en Mike Neff blijven de Castrol-kleuren verdedigen terwijl Robert Hight opnieuw in het blauw/wit van de Automobile Club of Southern California op de baan verschijnt. Nieuw is dus Courtney Force met een Mustang in de kleuren van Traxxas. De 23-jarige dochter van John Force was eerder actief in de klassen Super Comp en Top Alcohol Dragster en legde afgelopen jaar vele testruns af in een Funny Car van het team. Net als destijds haar zus Ashley Force verschijnt Courtney dus niet onvoorbereid aan de start. Ashley onderbrak vorig jaar haar actieve carrière vanwege een zwangerschap en knoopt er als jonge moeder nog in ieder geval één extra jaartje pauze aan vast. Courtney maakt haar debuut tijdens de van 9 tot en met 12 februari op het programma staande Winternationals, de eerste van de 23 wedstrijden omvattende NHRA Full Throttle Drag Racing Series.

Ook Brittany, de 25-jarige dochter van John Force komt dit seizoen in actie, al zal dat in eerste instantie niet in wedstrijdverband zijn. Brittany gaat de nieuwe Top Fuel dragster van het team testen. Deze auto is voorzien van de door Force (met Ford) ontwikkelde Ford Boss 500 nitro-motor die ook de Funny Cars aandrijft. Afhankelijk van de testresultaten wordt bekeken of de in BrandSource-kleuren gestoken auto ook in wedstrijden zal worden ingezet.

John Force Racing gaat nog nauwer samenwerken met Ford. Er zal een verdere uitwisseling van technisch personeel plaatsvinden terwijl het team zelf ook flink geïnvesteerd heeft in nieuwe technische mensen. Daarnaast zal het hoofdkwartier in Brownsburg fors worden uitgebreid.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet