Algemeen

Dragracing: Speedgroup informatiebijeenkomst

Speedgroup, de drijvende kracht achter het FIA en UEM Europees Kampioenschap Drag Racing en de onlangs opgezette EDRS European Drag Racing Series, houdt ieder jaar ruim voor aanvang van het seizoen bijeenkomsten om rijders en teams te informeren over de stand van zaken rond hun titelstrijd. Tot op heden bleef het aantal bijeenkomsten beperkt tot een meeting in Zweden en Engeland. Met de opzet van de EDRS European Drag Racing Series en de dus veel grotere groep Sportsman-rijders is dit aantal bijeenkomsten uitgebreid naar vier. Omdat er dit jaar in Nederland geen SFI keuringsdag is, staat ons land niet op het programma, maar bij voldoende belangstelling is er ook een meeting in Nederland mogelijk.

Tekst: Remco Scheelings

Bij deze Speedgroup meetings worden rijders en teams niet alleen geïnformeerd over de diverse kampioenschappen, ook kunnen er gerezen vragen worden beantwoord en allerlei zaken rond de titelstrijd aan de orde worden gesteld. Officials, verenigingen met belangen in de dragrace-sport en andere direct bij de FIA, UEM en Sportsman klassen betrokken personen zijn eveneens welkom bij deze meetings.

Omdat de wedstrijden in Drachten meetellen voor de EDRS European Drag Racing Series staat er voor het eerst ook een Speedgroup meeting in deze regio gepland. Deze wordt gecombineerd met de jaarlijkse SFI keuringsdagen. Omdat Nederland en Duitsland om toerbeurt SFI keuringsdagen houden en onze oosterburen dit jaar aan bod zijn, vindt de bijeenkomst in Duitsland plaats. Speedgroup heeft echter laten weten dat er bij voldoende belangstelling een extra bijeenkomst in Nederland kan worden belegd. Geïnteresseerden kunnen zich melden via de email: remco.scheelings@speedgroup.eu.

De nu geplande bijeenkomsten zijn:

Duitsland, zondag 22 januari
HockenheimRing, Hotel Motodrome, 12.00-13.30 Sportsman klassen / 14.00-16.00 FIA/UEM klassen

Engeland, zaterdag 11 februari
Birmingham, St John´s Hotel, 12.00-13.30 Sportsman klassen / 14.00-16.00 FIA/UEM klassen

Zweden, zaterdag 18 februari
Stockholm, Scandic Star Hotel Sollentuna, 12.00-13.30 Sportsman klassen / 14.00-16.00 FIA/UEM klassen

Finland, 23 maart, samen met SFI keuringsdag
Lokatie en tijd nog niet bekend
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet