GT

GT: DB Motorsport smeedt plannen voor 2012

20110731_blancpain_spa_043_l135ef

Met het aanbreken van 2012 komt ook het nieuwe raceseizoen dichterbij. Na de behaalde successen in 2011 heeft DB Motorsport de afgelopen maanden niet stilgezeten. Zo is er getest met potentiele nieuwe rijders, zijn er vele meetings bij BMW Motorsport geweest om de weg voor 2012 uit te stippelen en wordt er een derde Z4 GT3 opgebouwd.

Tekst en foto: PR

Leerjaar met gouden randje
DB Motorsport kan terugkijken op een succesvol eerste seizoen in de internationale GT3 wereld. In 2011 ging het team de uitdaging aan om met twee BMW Z4 GT3 auto’s deel te nemen aan het FIA GT3 kampioenschap en diverse andere races. Ondanks het gebrek aan ervaring boekte de debuterende renstal uit Waddinxveen gelijk al een aantal successen, met als hoogtepunt een 1-2 overwinning tijdens de FIA GT3 races op het circuit van Silverstone.

Derde auto
In 2012 wordt de lat nog hoger gelegd. De samenwerking met BMW Motorsport zal worden uitgebreid en om samen naar een hoger niveau te komen heeft het Duitse merk nog meer support toegezegd. Het totale wagenpark wordt bovendien uitgebreid naar drie auto’s. Op dit moment wordt er een nieuwe auto opgebouwd waarmee DB Motorsport in 2012 op tournee gaat.

Dutch Supercar Challenge
Dit seizoen breidt DB Motorsport haar programma uit met de Dutch Supercar Challenge. Één van de Z4’s is verkocht en deze auto zal in de GT klasse van het populaire Nederlandse kampioenschap uit gaan komen. De naam van de rijder zal binnenkort bekend gemaakt worden.

FIA GT3 of ADAC GT Masters
Op dit moment is al bekend dat het team met twee auto’s aan de Blancpain Endurance Series zal gaan deelnemen. Een schitterende klasse waar de competitie hevig zal zijn. Verder behoren het FIA GT3 kampioenschap of de ADAC GT Masters tot de opties voor dit seizoen. DB Motorsport zal binnenkort beslissen aan welke van beide prestigieuze kampioenschappen het zal gaan deelnemen.

Rijderskeuze
Wel staat al vast dat Simon Knap dit jaar de gelederen komt versterken. Ook Jeroen den Boer zal net als in 2011 achter het stuur van de Z4 plaats nemen. Met een aantal andere rijders worden op dit moment nog gesprekken gevoerd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet