Sportscars

Sportscars: Chevrolet na derde testdag torenhoog favoriet voor eindzege 50e editie 24U Daytona

Na drie dagen “Roar before the Rolex 24 Hrs” zijn de eerste kaarten geschud. De Suntrust en Action Express Chevrolet Corvette DP’s zijn torenhoog favoriet voor de zege in de 50e editie van de 24U van Daytona. Met een tijd van 1.41.142 liet de Italiaan Max Angelelli zondagochtend de snelste tijd registreren.In de GT-klasse werd de snelste tijd opgeëist door de Ferrari 458 GrandAm van Guy Cosmo.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s GrandAm

2012_max_angelelli_tz
Max Angelelli verwacht niet dat er tijdens kwalificaties eind deze maand nog sneller
gereden gaat worden.

Chevrolet Corvettes torenhoog favoriet voor eindzege Daytona 24U
Maar liefst 117 auto’s participeerden in het testweekend ter voorbereiding van de 24U. De belangstelling voor het testweekend was dan ook enorm. GrandAm kampioen Scott Pruett had nimmer zoveel toeschouwers bij een test gezien! De Chevrolet Corvette DP’s namen op de timesheets de eerste vijf plaatsen in beslag. Zij zijn duidelijk favoriet voor de 50e editie van de Rolex 24 Hrs. eind deze maand. Bij het team van Action Express komen de motoren voor dit jaar van Earnhardt Childress Racing. Het grootste probleem lag volgens teamdirecteur Elton Sawyer bij de temperaturen voor de remschijven.

Suntrust-coureur Max Angelelli: “Snelheid was tijdens deze test niet echt belangrijk. Wij wilden gewoon alles in orde hebben. In principe zijn we slechts de baan opgegaan voor één snelle run. We hebben de auto en de aërodynamica wat aangepast en toen ik één snelle ronde fabriceren. Het zag eruit als een kwalificatieronde. Wij legden al onze kaarten op tafel. Ik ben er niet zeker van over nog iemand sneller gaat zijn. Ik zal het in ieder geval niet zijn. Als het wat koeler is, kan deze tijd misschien verbeterd worden, maar als het warmer wordt, zeker niet!”

2012_christian_fittipaldi_tz
Christian Fittipaldi in actie met de Corvette DP.

Zijn landgenoot Max Papis verwacht een prachtige 24 Uur. “Ik voorspel dat het één van de meest close finishes in de geschiedenis van de 24U van Daytona gaat worden. Gedurende deze wedstrijd zal iedereen tot de limiet gaan pushen. De sleutel van het succes ligt erin om geen fouten te maken. Het omgaan met het verkeer zal nog belangrijker zijn dan in voorgaande jaren. Sinds 1996 kom ik hier aan de start, maar ik heb tijdens de testdagen nog nooit zoveel mensen gezien als dit jaar!” aldus Papis. Ook bij Ganassi wordt die mening gedeeld.

2012_tequila_ferrari
Guy Cosmo was met de Patron Tequila Ferrari het snelst bij de GT's.

EGR-NASCAR-coureur Jamie McMurray: ‘’Dit is altijd heel veel fun. Ik hoop de Daytona 500 tot het einde van mijn carrière te kunnen rijden. Het is altijd prachtig om coureurs uit andere raceseries te ontmoeten en met al de rijders van Chip om te gaan. Dit jaar zal het grootste verschil in het verkeer liggen. Er rijden heel veel auto’s en dit zal dan ook een behoorlijke uitdaging zijn. Maar ik kan er mee omgaan!”

AC/DC Rocker Brian Johnson had zijn eerste nachtervaring als racer. “Zaterdagavond reed ik voor het eerst in het donker. Wat een bende wilde beesten. Ze zaten overal, ze reden zelfs door het gras. Ik dacht alleen maar, jongens, dit is toch alleen maar een gewone test! Dit belooft wat!” aldus de fameuze rocker


2012_ac_dc
Patrick Dempsey en Brian Johnson van AC/DC wisselen de laatste nieuwtjes
uit de entertainment wereld uit.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet