Diversen

Div: Autosport op No 1 voor acteur Patrick Dempsey !

Hollywood-acteur Patrick Dempsey lijkt steeds meer in de voetsporen van Paul Newman te gaan treden. Patrick Dempsey, in de succesvolle TV-serie “Grey’s Anatomy, vooral bekend als Dr. Shepherd en Dr. McDreamy bij de fans, belegde op Daytona een speciale persconferentie.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s GrandAm

2012_dempsey_actie_1
Patrick Dempsey in actie met de de Dempsey Racing Mazdaspeed Mazda RX8

Autosport op de eerste plaats voor Patrick Dempsey
Hoewel de succesvolle ziekenhuisseries “Grey’s Anatomy” in Noord Amerika nog steeds hoge kijkcijfers behaalt, zal de serie mogelijk aan het eind van dit seizoen gestopt gaan worden. Het contract tussen acteur Patrick Dempsey en de TV-zender ABC is nog niet verlengd. Tijdens een persconferentie op Daytona verklaarde Dempsey dat hij zijn raceactiviteiten op de eerste plaats gaat zetten. Hollywood zal op de tweede plek staan.

“Voor mij is het moeilijk om tijd vrij te maken. Als ik geen races behoef te missen zal ik in “Grey’s Anatomy” blijven.” stelt Dempsey. Door zijn rol als Dr. Shepherd kon Patrick zijn droom om een GT Team te financieren verwezenlijken. “Als je in de wereld rondkijkt, mag ik blij zijn dat ik een baan als acteur heb. Maar dit stelt mij wel in staat om te racen en daar ligt mijn werkelijke passie!” Vorig jaar eindigde Dempsey met de Dempsey Racing Mazda samen met Tom Long, Charles Espenlaub en Joe Foster op Daytona als derde in de GT-klasse.

Patrick Dempsey: “Het team is werkelijk heel goed. Wij allen benaderen de sport op dezelfde wijze. Wij zijn allen professionals en beleven goede tijden. De vraag is natuurlijk kunnen wij elke week constant blijven. Daarom hebben wij ons programma dan ook uitgebreid. Ik ben er trots op, want wij willen in deze sport blijven!”

Afgelopen vrijdag testte Dempsey op Daytona zelfs een Aston Martin van het Multimatic team voor de Continental Sports Car Challenge Series. Mogelijk dat Dempsey naast zijn GrandAm programma eveneens hierin gaat uitkomen. Dempsey over zijn kennismaking met de Aston Martin: “Het merk heeft natuurlijk heel veel geschiedenis. Op het moment dat je uit de auto stapt, denk je gewoon dat je James Bond bent. Als ik de volgende keer instap, denk ik dat ik een brandvrije smoking met stropdas aantrek!”

2012_dempsey_portret_2
Bij een volgende kennismaking met de Aston Martin overweegt Dempsey een
brandvrije smoking met stropdas aan te trekken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet