Sportscars

Sportscars: Corvettes blijven snel tijdens tweede testdag op Daytona. Ferrari verrast in GT

Weinig veranderingen tijdens de tweede testdag voor de 24U van Daytona. De Action Express en SunTrust Corvettes blijven domineren. Bij de GT’s domineerde de gloednieuwe Ferrari 458 GrandAm maar liefst drie van de vijf trainingssessies.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s GrandAm

2012_christian_fittipaldi_dp_testing
Hij rijdt niet zoveel meer, maar voormalig Champcar- en oud F1-coureur Christian
Fittipaldi blijft snel!

Corvettes blijven snel. Ferrari verrast in GT
Hoewel Christian Fittipaldi tegenwoordig niet meer zoveel in actie komt, heeft hij absoluut nog niet aan snelheid ingeboet. Aan het eind van de dag prijkte zijn naam bovenaan de timesheets. In de Action Express Corvette DP liet de Braziliaan een tijd van 1.41. 338(126.468 mph) registreren. Daarachter volgde Max Angelelli met 1.41.403 en Max Papis met 1.41.475. Chevrolet-coureur Ricky Taylor: “Wij hebben wat naar de aërodynamica gekeken en zijn wat kleine dingetjes op het spoor gekomen. En die hebben de Corvette zeker verbeterd. Ik heb geen angst voor deurklink gevechten. Die auto is erg sterk en ik heb er een erg goed gevoel over!”

Voor het team van Ganassi verliep de tweede testdag iets minder. In het begin van de avondsessie werd Scott Pruett het slachtoffer van een aanrijding met een langzamere GT-deelnemer. Terwijl Pruett de langzamere deelnemer passeerde werd hij van achteren geraakt en verdween in de vangrails. De splinternieuwe Ganassi BMW Riley liep een beschadigde voorwielophanging op en de linkerachterkant werd flink beschadigd. Bij Ganassi beschikte men voor de nieuwe BMW Riley DPG3 over onvoldoende reserve-onderdelen om de test te continueren.

2012_scott_dixon_testing
Bij Ganassi Racing verliep nog niet alles wens.

Scott Pruett bleef er filosofisch onder. “Ik had juist een GT-auto gepasseerd en toen raakte hij mij van achteren waardoor ik spinde. Daardoor belandde ik in de vangrails en bandenstapels. Het is kleine terugslag. Onder normale omstandigheden hadden we snel nieuwe onderdelen op de auto gezet en was ik weer opnieuw de baan opgegaan.Maar omdat dit een gloednieuwe auto is, gaat hij terug naar de werkplaats en zullen alles nauwkeurig bestuderen. Vanuit een slechte situatie zullen wij zeker voordeel weten te behalen en ervan leren!”

2012_daytona_corvette_avond_testing
De Corvettes lijken de grootste favoriet voor de 50e editie te gaan worden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet