Sportscars

Sportscars: Nieuwe spectaculaire Endurance Merkencup in Frankrijk

De Franse firma TTM Competition, die in Frankrijk gespecialiseerd is op het terrein van Endurance racen, kondigt voor het seizoen 2012 een nieuwe spectaculaire endurance Merkencup aan.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s PR

2012_lamera_silhouette_1
De betaalbare Lamera Silhouette Endurance. Gaat dit in Frankrijk een succes worden?

Lamera Endurance Cup
De firma TTM kondigt voor 2012 een nieuw endurance merkenkampioenschap aan. Voorlopig staan er maar liefst zeven wedstrijden op de kalender. De wedstrijdafstand zal variëren van 8 tot 18 uur. Voorlopig staan er maar liefst wedstrijden op de kalender. In Frankrijk staan de circuits van Magny Cours, Nogaro, Le Castellet, Charade en Pau-Arnos op de kalender. Tevens zal er buiten in Frankrijk op Zolder en op het Spaanse Navarra circuit gereden gaan worden!

Bij TTM heeft men de Lamera ontwikkeld. Het is een GT-achtige bolide die wordt aangedreven door een 5 cilinder Ford Focus RS 500 turbo motor, welke is geprepareerd door de gerenommeerde firma Sodemo. Volgens TTM zou de motor ongeveer 220 pk. leveren. Het gewicht van de Lamera zou ongeveer 850 kg. bedragen. Tevens wordt er van een sequentiële versnellingsbak gebruik gemaakt. De aanschafprijs zou ongeveer 46.000 Euro bedragen.

2012_lamera_silhouette_2
De steun van Ford lijkt eveneens overduidelijk aanwezig.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet