Radical Championship

Intrax en RBSM gaan samenwerking aan voor begeleiding van de Radical Benelux Cup

480_start_0067

Intrax Racing, de organisator van de Radical Benelux Cup is een samenwerking aangegaan met RBSM, Ron Boon Sports Management, voor de begeleiding van de Radical Benelux Cup 2012. De groei van de race activiteiten binnen Intrax en het succes van Radical Sports Cars in Europa en de Benelux hebben aanleiding gegeven voor het aantrekken van een externe partner om de verdere groei van de Radical Cup in de Benelux professioneel te begeleiden. Ron Boon zal zijn werkzaamheden voor Radical combineren met zijn functie als Competition Manager van het Dutch Power Pack.

Tekst: PR
Foto's: Chris Schotanus

Radical Sportscar is één van ’s werelds de grootste constructeurs van sport auto's. In 1997 begonnen Phil Abbott en Mick Hyde met de bouw van de eerste auto, de Radical Club Sport. Sindsdien zijn er meer dan 1200 auto’s gebouwd en reikt de ervaring van Radical Sports Cars van het club racen tot en met de deelname aan de prestigieuze 24 uren van Le Mans. Radical Sports Cars is uitgegroeid tot een merk met wereldwijd netwerk van distributeurs.

480_start_buurman_4900

“Het concept van Radical spreekt veel mensen aan die geweldige prestaties en het gevoel van een echte sportscar willen hebben voor een betaalbare prijs. De naam Radical geef al aan dat we over iets aparts praten. Het afgelopen seizoen hebben we laten zien dat de Radical Benelux Cup zijn plaats heeft gevonden in de Nederlandse en Belgische autosport. We bieden de rijders de mogelijkheid om op diverse circuits zoals o.a. Assen, Spa-Francorchamps, Zandvoort, Zolder met deze auto te racen. Daarnaast kun je, indien je dat wilt, aan diverse andere Radical wedstrijden meedoen. Er staan dit jaar meer dan 45 Radical wedstrijden in Europa op de diverse kalenders. Door het groeiende succes van de producten bij Intrax Suspension Technology en de werkzaamheden bij de ontwikkeling en begeleiding van de nieuwe Suzuki Swift Cup hebben we besloten samen te gaan werken met RBSM om de Radical Benelux Cup te begeleiden en verder te ontwikkelen. Ron Boon is in de autosportwereld een bekend gezicht met een ruime ervaring in het begeleiden van diverse race klassen. ‘‘Ron zal het aanspreekpunt worden op sportief gebied voor de rijders, teams en circuit organisaties de techniek wordt door ons verzorgd.”, aldus Henk Thuis eigenaar van Intrax Racing.

Ron Boon: “De Radical is een uitdagende sportscar met ronde tijden op zandvoort van onder de 1”40 en is een aanvulling op de merken races en het Dutch GT kampioenschap. Radical heeft bewezen een goed product neer te kunnen zetten en heeft veel ervaring op het gebied van sport auto's. De auto's worden niet alleen voor het racen gebruikt maar zijn ook uitermate geschikt voor track-days en scholing van coureurs. Met de lancering dit jaar van de Radical SR3 SL is er een product beschikbaar die de “fun to drive” mogelijk maakt die alleen Engelsen kunnen bedenken. De SR3 SL is een sportscar die ook geschikt is om op de openbare weg te rijden. Met deze 795 kg lichte auto met een 300 pk sterke Ford EcoBoost turbomotor zul je de kortste route op je Tom Tom niet snel nodig hebben. De begeleiding van de Radical Benelux Cup is goed te combineren met mijn andere werkzaamheden o.a. als Competition Manager van het Dutch Power Pack”

Geïnteresseerde rijders die de Radical SR3 willen ervaren en deelname aan de Radical Benelux Cup of de street legal Radical SR3 SL overwegen, kunnen zich vanaf nu melden bij Ron Boon, ron@radicalbeneluxcup.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet