V8 Supercars

V8 Supercars: SBR-aanwinst Lee Holdsworth wil de titel

Zes jaar lang kwam Lee Holdsworth voor het kleine team van Gary Rogers Motorsport met een Holden in de V8 Supercarseries uit. Dit seizoen zal de V8 Supercar-coureur de kleuren van SBR/Irwin Racing verdedigen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: BAM Media

ir_holdsworth2_1800
De 28-jarige Lee Holdworth wil met SBR het Team Vodafone verslaan.

SBR-aanwinst Lee Holdsworth wil V8 Supercartitel
Holdsworth is ervan overtuigd dat hij op het juiste moment voor het team van SBR(Stone Brothers Racing) gekozen heeft. “Op dit moment staan zij gewoon aan de top. “Ik wil dan ook het kampioenschap winnen en daarom heb ik voor het team van Ross en Jimmy Stone gekozen.” Holdsworth heeft in ieder geval een indrukwekkende V8 Supercar CV.

Hij kwam in 89 wedstrijdweekends en 198 races uit. Daarin finishte hij maar liefst 75 maal in de Top 10, behaalde viermaal de pole en eindigde veertien maal in de Top 3. “Ik heb zes jaar voor GRM Motorsports(Holden) gereden en het was tijd om te veranderen” zegt Holdsworth.

“Aan de Ford moet ik wennen. De Falcon is briljant, het is totaal anders van wat ik gewend ben. Het betekent dat ik mijn rijstijl volledig moet aanpassen. Ik denk dat Top 5 klasseringen vanaf het begin mogelijk moeten zijn.” stelt Holdsworth.De eerste V8 Supercartest vindt plaats op 11 februari in Sandown.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet