Racing Shows

Racing Shows: Zeven generaties Porsche 911 op Interclassics en Topmobiel 2012

Van 13-15 januari vindt in het Maastrichtse MECC de jaarlijkse Interclassics en Topmobiel plaats. Dit jaar staat deze kwaliteitsbeurs volledig in het teken van Porsche en de Mille Miglia.

Tekst Willem J. Staat/PR
Foto’s Porsche AG

porsche_mille_miglia
Porsche en de Mille Miglia zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

In het teken van Porsche en de Mille Miglia
De jaarlijkse Interclassics en Topmobiel staat in 2012 volledig in het teken van Porsche en de Mille Miglia. Twee legendes in de geschiedenis die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Maar ook de Porsche 911 staat volop in de schijnwerpers. In 1964 werd met de verkoop van de 911 gestart. De eerste kopers van de 911 richtten zich al direct op de heuvelklimwedstrijden, en niet veel later behaalde de 911 talloze successen in de circuit-en Rallyesport. Uiterlijk is de Porsche 911 sinds 1964 nauwelijks veranderd. Niet veel concurrenten zijn erin geslaagd om de oorspronkelijke persoonlijkheid van hun bolides te kunnen behouden. In samenwerking met Porsche Nederland wordt er op de Interclassics en Topmobiel een stuk historie van de 911 gepresenteerd.

Overigens won Porsche in januari 1966 met de 911 de GT2000 klasse tijdens de 24U van Daytona. En de zevende generatie Porsche 911 zal dit jaar tijdens dit evenement eveneens als pace-car fungeren voor de 50e editie van dit evenement. De zevende generatie 911, die in december gepresenteerd werd, zal tevens in het Maastrichtse MECC te bewonderen zijn.

In samenwerking met de diverse organiserende clubs organiseert het MECC een clubcompetitie waarbij de standhouders met aantrekkelijke prijzen beloond worden. Zo won bijv. de Austin Healey Club de prijs voor de beste Clubstand. Niet alleen Porsche, maar vele andere merken zijn jaarlijks op deze kwaliteitsbeurs vertegenwoordigd. Voor de liefhebbers van historische(race)auto’s en automobilia is het tweede januari-weekend jaarlijks volop genieten. Op vrijdag 13 januari zijn de Interclassics vanaf 11.00-21.00u geopend. En tijdens het weekend van 10-18u.

porsche_7e_generatie
De zevende generatie Porsche 911

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet