GT

Div: Ook volop banden-ontwikkelingen in Duitsland

120103_adac_gt_masters-start
In de Duitse ADAC GT Masters-serie wordt de komende drie jaar op Yokohama gereden

Niet alleen in Nederland, zoals eerder vandaag al op deze site gemeld, maar ook in Duitsland zijn er diverse ontwikkelingen op het bandenfront in de autosport te melden, en ook hier is het Michelin dat een belangrijke klasse ziet wegvallen. Vanaf het komende seizoen rijdt de ADAC GT Masters-serie namelijk niet meer op de producten van de fabrikant uit Clermont-Ferrand, maar op banden van Yokohama. Tijdens de Essen Motor Show ondertekenden Rolf Kurz, directeur marketing en verkoop van Yokohama Duitsland, en ADAC-sportpresident Hermann Tomczyk een contract met een geldigheidsduur van drie jaar. De GT3-auto's in de ADAC GT Masters, die zoals bekend dit jaar ook op Zandvoort te zien zullen zijn, worden uitgerust met Yokohama Advan A005-banden. Yokohama timmert in de autosport de laatste jaren flink aan de weg. Zo is het merk al sinds de heroprichting van het kampioenschap in 2006 de officiële bandenleverancier van het FIA WK Toerwagens en wordt er ook in de Formule 3-Grand Prix van Macau al jarenlang op Yokohama gereden. Ook de Duitse ATS Formule 3-Cup rijdt met Yokohama.

Tekst: René de Boer
Foto's: PR


120103_adac_gt_masters_yokohama
Rolf Kurz, directeur marketing en verkoop van Yokohama Duitsland (l.) en ADAC-sportpresident Hermann Tomczyk tekenden een contract voor drie jaar

Bandenpartner Formule 3 Euro Serie nog niet bekend
Nog geen zekerheid bestaat er daarentegen over de bandenleverancier in de Formule 3 Euro Serie. Net voor de seizoensfinale van vorig jaar op het circuit Hockenheim kondigde Kumho nogal verrassend aan, het bestaande contract niet te willen verlengen. Het Koreaanse merk was vanaf het begin van de serie in 2003 de officiële bandenpartner geweest. In Hockenheim werd gemeld dat het bekendmaken van een nieuwe bandenleverancier "slechts een kwestie van weken" zou zijn, maar inmiddels zijn we ruim twee maanden verder en is er nog niets vernomen. De naam en het logo van Kumho staan nog steeds op de website van de Euro Serie. Insiders vermoedden in Hockenheim al dat de plaats van Kumho zou worden ingenomen door landgenoot Hankook, dat sinds vorig jaar ook in de DTM actief is. Uit het oogpunt van marketing en logistiek zou dat beslist zinvol zijn, in verband met mogelijke synergieën, maar blijkbaar is het toch niet zo eenvoudig om tot overeenstemming te komen. Andere merken die actueel Formuile 3-banden bouwen zijn Cooper Tires en, wederom, Yokohama.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet