Sportscars

Sportscars: Allan McNish en Tony Kanaan in 24U Daytona

Audi-coureur Allan McNish en Indycar-coureur Tony Kanaan komen eind deze maand in de 50e editie van de 24 Uur van Daytona uit. Beiden zijn ingeschreven door het team van Starworks Motorsport met een Ford Riley.

Tekst Willem J. Staat
Foto: GrandAm

2012_grand_am_starworks_ford_riley
Topbezetting bij Starworks Motorsports met Allan McNish, Tony Kanaan, Lucas Luhr,
Ryan Hunter Reay en EJ Viso voor de 50e editie van de 24U van Daytona.

Allan McNish en Tony Kanaan in 50e editie 24U Daytona
Starworks Motorsport eigenaar Peter Baron is erin geslaagd om voor de 50e editie van de 24U Daytona een formidabele line-up in te schrijven. Naast de vaste bezetting van Ryan Dalziel, Enzo Potolicchio en Alex Popow, slaagde het Amerikaanse team erin om tevens Allan McNish en Lucas Luhr aan deze combinatie op de No 8. Starworks Motorsport Ford Riley toe te voegen. De tweede Starworks Riley zal naast Miquel Potolicchio en Maurizio Scala bestuurd worden door niemand minder dan de Indycar-coureurs Tony Kanaan, Ryan Hunter Reay en EJ Viso!

In 1998 won Allan McNish de GT1 categorie met een Porsche 911 en eindigde met oud Indycarcoureur Danny Sullivan als tweede overall. Tony Kanaan eindigde toen samen met Mike Borkowski en Robbie Buhl als elfde overall in en derde in de GT1 klasse met een Ford Mustang. Tony Kanaan: “Ik heb nog nooit met een Daytona Prototype gereden, dus ik zal tijdens de testdagen komend weekend wat extra tijd nodig hebben. Het is natuurlijk al fantastisch dat ik Ryan Hunter Reay en EJ Viso als teamgenoten heb. Ze zullen mij zeker waardevolle informatie over de auto kunnen bezorgen. De auto zal competitief zijn, maar ook de “funfactor” speelt een grote rol. Ik heb altijd al in een DP willen rijden en dit is de perfecte gelegenheid. Het zou mooi zijn om het seizoen met een overwinning te beginnen!”

Teambaas Peter Baron: “Toen wij hoorden dat Allan McNish er wel oren naar had om op Daytona te rijden, hebben wij geen moment geaarzeld! Hij is een legende en brengt zoveel meer mee dan alleen maar snelheid!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet