DNRT

DNRT: Zondag 8 januari Nieuwjaarsrace weer in het donker

480_wek_nwj_d

Traditioneel vormt de Nieuwjaarsrace, ditmaal op zondag 8 januari 2012, het startpunt van het nieuwe racejaar op Circuit Park Zandvoort. Het gratis te bezoeken race evenement telt als tweede wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap. Speciaal aan de Nieuwjaarsrace is dat het de enige race in Nederland is, welke deels in het donker wordt verreden.

Tekst en foto's: PR

480_wek_nwj_s

Racen in het donker

De Nieuwjaarsrace start ’s middags om 15.00 uur en zal om 19.00 uur worden afgevlagd. Vanaf circa 17.00 uur is het volledig donker en zullen de deelnemers minimaal twee uur lang in de duisternis rijden. Voorafgaand aan de start van de race, staat de kwalificatie geprogrammeerd. Deze zal om 12.20 uur aanvangen. Om de veiligheid van deelnemers en de officials te garanderen, zullen de baanposten langs het circuit worden verlicht en worden de voertuigen voorzien van extra reflecterende stickers.

480_wek_nwj_a

Boeiend startveld
Net als bij eerdere edities van de Nieuwjaarsrace wordt het publiek getrakteerd op een groot en gevarieerd startveld. In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. In Divisie I, de klasse voor raceauto’s met een cilinderinhoud van meer dan 3000cc, strijden dit winterseizoen indrukwekkende bolides, zoals de Saker Sportscar, Porsche 997, V8 Star en BMW M3 GTR.

In Divisie II, waar de auto’s worden ingedeeld met een cilinderinhoud boven 2000cc, maar onder 3000cc, staan de snellere toerwagens ingedeeld, waaronder de BMW E36 M3. Divisie III is het strijdtoneel voor de bolides met een cilinder inhoud tot 2000cc, met onder andere de Renault Clio Sport. Ook strijden in deze divisie de BMW Compact bolides die volgens DNRT reglementen zijn geprepareerd. De laatste klasse, Divisie IV, die beter bekend staat als de Diesel-klasse, herbergt auto’s als de BMW 120d, Volkswagen Golf 5 en diesels uit de DNRT Endurance klasse.

Gratis toegang
De toegang tot de Nieuwjaarsrace is gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Bezoekers die met de auto komen, kunnen de auto voor € 6,00 op het parkeerterrein achter de hoofdtribune parkeren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet