DTM

DTM: Bernd Schneider wint seizoensouverture in Hockenheim

Op de Hockenheimring heeft Bernd Schneider de eerste race van het nieuwe DTM-seizoen gewonnen. Al bij de start veroverde hij de koppositie en bouwde hij aan een onoverbrugbare voorsprong op de achterblijvers. Tom Kristensen rukte vanaf de negende plek op naar de tweede, voor Heinz-Harald Frentzen die het podium completeerde.

Tekst: Daan Jeuken, Fotografie: Boudewijn Pieters

 podium DTM


Het was niet de dag van Jamie Green. Overenthousiast zijn bandenopwarmend spinde Green in de openingsronde al, waarna hij flink moest gassen om zijn koppositie nog te bereiken voor de start. Deze tumult zorgde er ook voor dat hij een bijzonder slechte start kende en al gelijk terugviel naar de achtste plek. Greens lijdensweg eindigde in de tweede ronde, want de opgelopen schade aan de auto was dusdanig dat hij zijn bolide in de pitbox moest parkeren.

 Schneider


Inmiddels had Bernd Schneider de koppositie veroverd, voor Stefan Mücke en Mattias Ekström. Bij de eerste pitstop pakte Ekström de tweede plek af van Mücke, waarna hij zijn inhaalrace op Bernd Schneider kon openen. Het lukte de Zweed echter niet om in de buurt van de raceleider te komen en halverwege moest hij het offensief overlaten aan teamgenoot Tom Kristensen, die zich vanaf de negende startplaats knap had opgewerkt naar uiteindelijk de tweede plek. Ekströms race eindigde twaalf rondjes voor het einde, met een aangelopen linker voorwiel. Net als zijn teamgenoot kon Kristensen echter ook geen potten breken omtrent de leiding in de wedstrijd en hij moest tevreden zijn met de tweede plek.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet