Diversen

Div: Terugblik 2011 René de Boer


Terugblik_12
Misschien wel het mooiste evenement van het jaar: Porsche Rennsport Reunion op Laguna Seca

California Dreamin'
Medio oktober was er opnieuw een Porsche-reis naar de Verenigde Staten, wederom per Airbus 380. Ditmaal ging de trip naar Laguna Seca (circuit nummer 72) voor de Porsche Rennsport Reunion, misschien wel het mooiste evenement waar ik dit jaar was. Zoveel prachtige auto’s, zoveel interessante mensen! Puur genieten, en niet in de laatste plaats ook van de mooie omgeving in Californië. Als het aan mij ligt, mag de Rennsport Reunion daar blijven. Ik verheug me nu al op 2014 of 2015! Alleen de Finaleraces op Zandvoort moest ik missen, maar de GT3-wedstrijden waren ook via internet uitstekend te vonden. Na terugvlucht reisde ik direct door naar het Oostenrijkse Sölden voor de start van de wereldbeker Alpineskiën, die weer samenviel met de DTM-seizoensfinale op Hockenheim. Dat betekende helaas dat ik Sölden op vrijdagavond alweer moest verlaten.

Autosport_Awards3
Met Sebastian Vettel bij de Autosport Awards in Londen

Feesten en prijsuitreikingen aan het eind van het jaar
Daarna volgden nog VLN-finale op de Nürburgring, een oldtimerbeurs in Lyon en de Grand Prix van Macau in november als laatste grote reis, gecombineerd met een bezoek aan de autoshow in het Chinese Guangzhou. In de laatste weken van het jaar bestonden de weekeinden zoals gebruikelijk vooral uit eindejaarsfeestjes en prijsuitreikingen, van de BMW Sportpokal in München tot de Autosport Awards in Londen en van de Race of Champions in Düsseldorf tot de Dutch Power Pack-prijsuitreiking in het Ford-museum in Hillegom, en journalistiek gezien eindigde het jaar zoals het begon, met het skispringen voor de Vierschansentournee. Dat waren weer heel wat evenementen, heel wat vlieg- en autokilometers, heel wat uren achter de microfoon en de laptop, en tussendoor nog vijf boekproducties (schrijven en/of vertalen), interviews, research, gesprekken met interessante mensen en boeiende indrukken. Want, ik blijf erbij: ik heb het mooiste beroep van de wereld.

Alle lezers van AUTOSPORT.NL wens ik hierbij het allerbeste voor het nieuwe jaar: gezondheid, geluk en tevredenheid, en als u actief bent in de sport, een succesvol seizoen!

110927_Bilster_Berg_Grundstein
Een van de evenementen waar ik voor volgend jaar al naar uitkijk: opening van het nieuwe circuit Bilster Berg bij het Duitse Paderborn, waarvoor in september de eerste steen werd gelegd
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet