DTM

DTM: Opmerkelijk in Hockenheim  • Event-manager Erik Weijers van Circuit Park Zandvoort en Renault Mégane Eurocup-coureur Jaap van Lagen waren te gast bij de openingsrace van de DTM op Hockenheim. Van Lagen werd hartelijk ontvangen bij het DTM-team van Mücke Motorsport, waarvoor hij afgelopen winter succesvol testte op het circuit van Estoril.


  • Tom Kristensen draaide een aantal demonstratieronden met de Auto Union Type D raceauto uit 1938. Van 1934 tot en met 1939 domineerden Mercedes-Benz en Auto Union, voorgangermerk van het huidige Audi, de internationale racerij met de beroemde "Silberpfeile".


  • Nederlands succes in de DTM: fotograaf Marco Miltenburg schoot afgelopen seizoen de DTM-foto van het jaar. In een competitie van de website www.dtm.de en het "DTM Magazine" werd de schitterende foto die hij op de Nürburgring schoot van Jean Alesi in de AMG-Mercedes C-Klasse bekroond tot "foto van het jaar". Een fraai resultaat voor de Driebergenaar, die tot de vaste fotografen in de DTM behoort.


  • Nieuwe standaards op het gebied van hospitality: de cateringtent voor team en pers van Audi is voor het eerst voorzien van een eigen toilet, compleet met goudkleurige kranen.


  • Tekst: René de Boer
    Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet