Dutch GT4

Dutch GT4: Kampioenen gehuldigd en Dutch GT plannen 2012 onder grote belangstelling bekendgemaakt

480_kampioenen_5403

Onder grote belangstelling van teammanagers en rijders zijn de plannen van het Dutch GT Championship voor 2012 bekendgemaakt. Met het voortzetten van de samenwerking met de Europese GT4-klasse, SRO als technische partner en RTL7 voor goed bekeken tv-uitzendingen, zijn alle ingrediënten aanwezig voor een nieuw succesvol jaar. Daarnaast is er zicht op een groei van het startveld en beschikt het Dutch GT over een aansprekende kalender, dat komend seizoen een Oostenrijkse of Slowaakse primeur bevat.

“We kunnen terugkijken op een mooi seizoen en ik ben blij iedereen, waaronder ook een aantal nieuwe gezichten te mogen verwelkomen”, opende Menno Weeda, geflankeerd door Ron Boon en Erik Weijers, organisatoren van het Dutch GT Championship, de informatieavond. Naast een terugblik met de aanwezigen op het afgelopen jaar, werd gemeld dat de komende drie jaar de samenwerking met SRO (Stéphane Ratel Organisation) gecontinueerd wordt. Daarmee is het Dutch GT ook volgend seizoen verzekerd van een gelijkwaardig startveld, waardoor het in theorie mogelijk is om met iedere GT4-bolide te winnen. Ook volgend jaar zijn de deelnemers weer zeker van veel media aandacht, die het Dutch GT als eredivisie van de nationale autosport aantrekt. Daarnaast zal het Dutch GT op internet via www.dutchgt.nl en haar goed bekeken eigen televisieprogramma op RTL7 breeduit verslagen worden.

480_vuist_0534

Het Dutch GT zal behalve tijdens de drukbezochte evenementen op Circuit Park Zandvoort, ook op de Belgische circuits Zolder en Spa-Francorchamps rijden. Een groot deel van de Dutch GT-kalender zal samen met de Europese GT4-klasse verreden worden. Primeur op de agenda is de Red Bull Ring in Oostenrijk (voormalige A1 Ring) of de Slovakia Ring (Slowakije). Spoedig zal bevestigd worden op welke van de twee circuits de vijfde ronde van het Dutch GT Championship (samen met de Europese GT4) wordt gehouden. Ook het bericht wie in 2012 de officiële bandenleverancier van het Dutch GT wordt, zal niet lang op zich laten wachten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet