Formula Ford

Formule Ford: Rondje langs de teams


480_racing_2_win_187

Racing2Win
Dat de Formule Ford een prima opstapklasse is, blijkt bij Jan Paul van Dongen. Zijn rijder van het afgelopen seizoen, de jonge Belg Pieter Jan Cracco groeit komend jaar door naar een hogere formulewagenklasse en dat betekent dat zijn team Racing2Win weer plaats heeft voor nieuw talent. “Ik kan rijders een mooi pakket aanbieden. Er staat een Duratec en een Zetec auto race-klaar en indien gewenst, kan de tweede auto ook worden omgebouwd tot Duratec. Binnen het team is veel ervaring in zowel technisch opzicht als in het opleiden van rijders; dus laat maar komen”, luidt de uitnodiging van de Zandvoorter.

r1_vuik_4168

Vuik Racing
Vuik Racing heeft twee Mygale Duratecs race-klaar staan en is van plan beide auto’s komend jaar in het Dutch Formula Ford in te zetten. Henk Vuik is in gesprek met een rijder, al is het nog in een te pril stadium om daar concreet iets over te kunnen melden. Andere geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de ervaren Formule Ford-man.

480_helmen_8929

GP Elite
De Mygale waarmee Jack Swinkels furore maakte, is gekocht door GP Elite, bekend van de rij-, race- en drifttrainingen. Als alles volgens planning verloopt, wordt de auto in de loop van 2012 met het pas 16-jarige talent Wouter Boerekamps aan het stuur ingezet in het Dutch Formula Ford Championship. Namens het in Purmerend gevestigde bedrijf wil Marc Schipper wel enige toelichting geven. “De aanschaf van de Mygale moet worden gezien in het kader van het door ons, in het verlengde van onze opleidingen, ontwikkelde talentenprogramma. Wouter Boerekamps is de eerste die daaruit voortkomt. Na een opleiding van tien maanden, maar zonder enige autosportervaring, stapte hij eind november in een Formule Ford en maakte direct indruk. Met gebruikte banden en op een koude baan zeiden de begeleiders van Geva Racing dat een tijd onder de 1:50 al mooi zou zijn. In zijn tweede sessie reed Wouter al onder de 1:50 om uiteindelijk uit te komen op een tijd van 1:47.7! Het eerste halfjaar gaat Wouter gebruiken om meer kilometers te maken en staat de Mygale ook ter beschikking van eventuele andere talenten. Als alles dan volgens plan verloopt, gaat Wouter eind 2012 zijn eerste wedstrijden in het Dutch Formula Ford Championship rijden.”

Martijn Ildiz
Een geheel nieuw initiatief is dat van de 19-jarige student Martijn Ildiz. “Ik wil in de komende maanden een studententeam opzetten en daarmee volgend seizoen deelnemen aan het Dutch Formula Ford Championship. Voor de studenten is het, naast de liefde voor de autosport, ook goed in het kader van hun opleiding. De eerste belangstellenden voor het team hebben zich al gemeld. De sponsorbrochure is net af en daarmee gaan we nu aan de slag”, aldus de student International Business Administration. Behalve wat hobbymatige kartoptredens heeft Ildiz geen ervaring in de kart- of autosport. Zijn originele initiatief verdient in de komende maanden absoluut aandacht.

480_portret_vergote_1074

België
Frederik Vergote, die afgelopen seizoen zijn debuut maakte met een Mygale Zetec, gaat in 2012 een stapje hogerop. Volgens de website van zijn team FLV Competition beschikt men nu over een Spirit Duratec waarmee de Belg niet alleen in het Dutch Formula Ford Championship maar ook in de Euro Cup wil meestrijden.

Geïnteresseerde rijders die contact willen opnemen met één van de teams kunnen terecht op de website www.formule-ford.nl.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet