Diversen

Diversen: Max Timmermans met Team TKP op Europees avontuur

Max Timmermans schreef dit jaar de BNL titel op zijn naam en kon dus tevreden terugblikken op het afgelopen kart seizoen.
Onlangs maakte hij de overstap naar Team TKP, de eerste tests zijn achter de rug en het beloofd een mooi kart seizoen 2012 te gaan worden waarin Timmermans op Europees avontuur gaat. Autosport.nl sprak met vader Rudy Timmermans over de toekomst van zijn 12jarige zoon.

Tekst: Philippe De Roeck

Dit jaar maakt Max Timmermans de overstap naar de Rotax Junioren.
De Junioren staan gelijk aan mooie gevechten op het scherp van de snee. Ook het deelnemersveld is wat groter als dat van de Rotax MiniMax. Maar daar heeft Max Timmermans geen last van !

Afgelopen zaterdag kwam Max trainen met team TKP in Genk en hij ging als een speer. De overstap van TonyKart naar Intrepid lijkt dus zijn vruchten af te werpen.
“We hebben inderdaad de overstap naar Intrepid gemaakt en daar is een duidelijke reden voor. Team TKP heeft de zaken in de Junioren erg goed voor mekaar.
Er zijn nog vele andere Junioren rijders in het team waardoor Max veel kan leren om zo te groeien als piloot”

Samen met Team TKP zal Timmermans ook op Europees niveau actief zijn.
“We gaan een nieuwe uitdaging aan, en dat is karten op Europees niveau. We rijden deze winter al de Wintercup en later op het jaar, nemen we ook deel aan de Eurochallenge. Naast de RotaxEurochallenge komt Max ook nog uit in enkele Nationale Kampioenschappen waaronder sowieso het BNL Kampioenschap en misschien het BMC”

Voorlopig dus geen Chrono meer voor de familie Timmermans.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet