Diversen

Div: Audi start R8 LMS Cup in China

In 2012 start Audi exclusief een R8 LMS Merkencup in China. Audi Customer Sport China zal deze Cup begeleiden.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Audi Sport

audi_china
Er komt een Chinese Audi R8 LMS Merkencup!

Chinese Audi R8 LMS merkencup
In de snel groeiende Chinese markt start Audi in 2012 de R8 LMS Cup. Het is de eerste merkencup van het merk, die op de snel groeiende Chinese markt verreden zal worden. Ten opzichte van vorig jaar stegen de Audi verkopen in oktober zelfs met 61,7 procent en in november met 68.8 procent.

De 560pk sterke GT3 bolide zal in de tweede helft van het seizoen 2012 bij vijf evenementen aan de start verschijnen. De wedstrijden zullen o.a. verreden op de in Europa bekende banen van Zuhai en Shanghai. Voorlopig plant men bij Audi met 16 auto’s aan de start te staan. De Cupbolides zijn vrijwel gelijk aan de GT3 versie waarmee 110-overwinningen en 13 titels heeft binnengehaald. De nieuwe versie beschikt over de PS1 veiligheidszitting. René Kroneberg van Audi Customer Racing China: “De Audi R8 LMS Cup betekent het begin van Audi’s autosportactiviteiten op de lange termijn. Audi was een pionier op de Premium Automarkt in China. Nu willen wij de autosport in dit land een soortgelijke impuls geven!”

Audi Customer Racing beleefde al direct een indrukwekkende première. Bij de ILMC-wedstrijd behaalde Audi een indrukwekkende dubbelzege in de GTC-klasse. Een week later zegevierde Edoardo Mortara bij de GT-wedstrijd in Macau. Dr. Dietmar Voggenreiter van Audi China: “ Met ons debuut in China willen wij ook het motto “Voorsprong door techniek in dit dynamische land bewijzen!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet