Formule 1

Formule 1: Sutil moet plaatsmaken voor Hülkenberg

nico_hu776lkenberg

Adrian Sutil rijdt volgend jaar niet meer voor Force India, landgenoot Nico Hülkenberg neemt zijn stoeltje in. Deze aankondiging zat er al enige tijd aan te komen; Hülkenberg had een racegarantie voor 2012, terwijl debutant Paul di Resta afgelopen jaar hoge ogen gooide als debutant en dus mag blijven. Voor Sutil zijn de opties nu schaars.

Tekst: Daan Jeuken. Foto: Force India

Geweldig potentieel
Teameigenaar Vijay Mallya roemt de potentie die hij met Hülkenberg en Di Resta in huis heeft. “Twee geweldige talenten, met een enorm potentieel. Paul heeft iedereen versteld doen staan tijdens zijn debuutjaar, met zijn snelheid, volwassenheid en stuurmanskunst. Nico was in 2010 al een rijzende ster en we hebben hem het afgelopen jaar goed kunnen evalueren. In de beperkte tijd die hij in onze auto heeft gereden, heeft hij ons wel overtuigd van zijn kunnen. Dit betekent helaas dat we afscheid moeten nemen van Adrian Sutil, die al sinds ons debuut deel uit heeft gemaakt van Force India. Hij heeft in die vier jaar bijgedragen aan onze successen.”

Weinig opties
Adrian Sutil voelde de afgelopen tijd de bui zelf ook al hangen en hij vroeg het team aan het einde van afgelopen seizoen op te schieten met de bekendmaking, maar die liet toch lang op zich wachten. Nu Sutil eindelijk weet dat hij niet meer bij Force India zal racen, zijn er echter nog maar weinig raceopties over. Alleen Williams en HRT hebben nog een stoeltje vrij. Een mogelijke optie zou zijn om als derde man aan te sluiten bij Mercedes, om Schumacher na diens pensioen op te volgen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet