Formule 2

Formule 2: Kelvin Snoeks tevreden na F2 test in Barcelona. Nieuwkomers snel

Afgelopen week was het weer tijd voor de jaarlijkse Formule 2 test in Barcelona. De namen van de F2 routiniers Miki Monras en Christopher Zanella prijkten aan het eind van beide testdagen bovenaan de timesheets. Kelvin Snoeks was bij de afsluitende seizoenstest meer dan tevreden.

Tekst Willem J. Staat/PR
Foto’s F2/PR

1._miki_monras_barcelona_test
Snel tijdens de eerste testdag. Miki Monras.

Monras en Zanella snel
Tijdens de eerste testdag liet Miki Monras de snelste tijd noteren, gevolgd door Mihai Marinescu en Christopher Zanella. Monras was op zijn thuiscircuit meer dan tevreden. Op een nieuwe set banden was hij direct vanaf het begin snel. Monras hoopt dat hij ook voor 2012 wederom een F2 budget kan vinden. Ondanks het feit dat hij herstellende was van een crash met een snowmobile liet de Zwitser Christopher Zanella tijdens de eerste dag de derde tijd noteren. Tijdens de tweede dag liet Zanella zelfs de snelste tijd noteren. De Duitser Markus Pommer zorgde met een tweede tijd voor een verrassing. In principe zou ook Jeroen Slaghekke aan de F2 tests in Barcelona deelnemen, maar door een handblessure moest hij helaas van deelname afzien, zo meldde de F2 organisatie.

Kelvin Snoeks tevreden
Kelvin Snoeks legde zich met zijn engineer Stefan de Groot toe op het z.g. “trailbraking”. M.a.w. zo laat mogelijk remmen.

f2snoeks_bcn_02
Goed gevoel voor Kelvin Snoeks.

KELVIN SNOEKS: “Ik heb de afgelopen twee dagen enorm veel geleerd en mijn rijtechnieken weer verder aangescherpt. Hoewel de sessies regelmatig werden onderbroken met rode vlaggen, ben ik desalniettemin erg tevreden over de gang van zaken. Niet alleen waren de echte toppers van afgelopen jaar (Zanella, Monras en Marinescu) aanwezig, ook maakten een aantal andere sterke rijders uit andere klassen hun debuut deze week. Vooral woensdag zat ik er de gehele dag goed bij. Ik kan nu dan ook met een goed gevoel de winter ingaan en mijn horizon verleggen naar 2012, waarbij ik verder wil gaan op de nu ingeslagen weg!”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet