WTCC

WTCC: Tom Coronel gaat de ruimte in

111217_coronel_space1
Tom Coronel tekende een contract met ondernemer Michiel Mol voor een heuse ruimtereis

'Never a dull moment' in het leven van Tom Coronel. De WTCC-coureur staat toch al niet bekend als iemand die een saai bestaan leidt, maar de aankondiging van zijn volgende avontuur mag op z'n minst spectaculair genoemd worden. Tijdens de Miljonair Fair tekende Coronel een een contract met Michiel Mol van SXC Space Expedition Curacao om in 2014 samen met onder andere fotomodel Doutzen Kroes en DJ Armin van Buuren als één van de 100 ‘founder’ astronauten een ruimtereis te gaan maken.

Tekst: PR/RdB
Foto's: PR


Het leven van de 39-jarige internetondernemer/autocoureur kende al vele hoogtepunten. Op heel jonge leeftijd zette hij zijn eerste stappen op het autosportpad en bouwde dat steeds verder uit. “Nationaal begonnen, internationaal verder gegaan, vele jaren in meerdere Japanse klassen geracet, gesnuffeld aan de Indy- en Formule 1, een DTM-auto mogen besturen en de laatste jaren in het Europees en Wereldkampioenschap voor Toerwagens,” vervolgt Coronel. “Tussendoor heb ik nog tal van andere avonturen meegemaakt met mijn deelname aan Dakar, de Scancovery Trail en het offshore varen met snelle speedboaten. En nu dit!”

"Ik weet nog goed dat Wubbo Ockels ooit bij ons thuis op bezoek kwam en inspirerend vertelde over zijn ruimte-avontuur. Vanaf dat moment wist ik het zeker. Een keer als astronaut vanuit de ruimte naar de aarde zwaaien, dat zou toch fantastisch zijn. In diverse interviews heb ik het in de afgelopen jaren meerdere malen aangegeven. Op de vraag wat ik in mijn leven nog eens zou willen doen, antwoordde ik altijd: ‘Naar de maan reizen!’ Nu is dat nog niet haalbaar, maar dit komt wel erg dicht in de buurt. Voor mij kan de tijd nu niet snel genoeg gaan. Mede dankzij tenminste een en waarschijnlijk straks twee sponsors behoor ik tot de honderd gelukkigen die deze unieke ervaring in 2014 als eersten gaan beleven. Dit is één van de weinige dingen op mijn verlanglijstje die ik straks ook kan afstrepen. Helemaal top!” aldus een zichtbaar enthousiaste Tom Coronel.

111217_coronel-space2
Weer eens wat anders dan een rondje Silverstone: de geplande ruimtereis voor Tom Coronel

"Project dat me bijzonder aanspreekt"
Coronel ontmoette ruimtevaartondernemer Michiel Mol op het Ascari Race Resort in Spanje tijdens een BMW M5 evenement. “Op een avond zaten we aan tafel en Michiel vertelde zijn verhaal. Ik kende hem nog uit de Formule 1 en dit was ook iets dat mij bijzonder aansprak. Heel eerlijk, ik heb er een paar nachten wakker van gelegen om het idee te verwerken. Voor mij stond vast dat ik het wilde gaan doen, maar iedereen weet dat het een kostbaar verhaal is. Met de steun van een en waarschijnlijk twee sponsors, die ik pas op een later tijdstip bekend kan maken, lag er een basis om het contract te tekenen. Daarbij heb ik ook Michiel’s partners Ben Droste, Harry van Hulten en Maarten Elshove ontmoet. Zij vertelden mij dat Armin van Buuren en Doutzen Kroes ook tot die groep van de eerste honderd ‘founder’ astronauten behoren en wanneer je dat allemaal hoort, wordt het allemaal nog aparter.”

“Overigens is dit meer dan alleen maar een uitje voor de ´happy few´. Het is ook een project dat bijdraagt aan het verder terugdringen van de vliegtijden. Straks kun je in 2,5 uur van hier naar Australië vliegen en waarschijnlijk ook met meer dan de twee mensen die er nu in de capsule zitten. Een totale vlucht duurt circa 1,5 uur en in die tijd ga je naar meer dan honderd kilometer hoogte en weer terug. Over een snelheidsbeleving gesproken! Tot die tijd zal alles toch nog gericht zijn op het racen in het FIA WTCC. We zijn nog steeds volop in onderhandeling om de plannen voor 2012 in het Wereldkampioenschap voor elkaar te krijgen.”Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet