Persberichten

Persbericht: Day V Tec en Carly Motors bundelen hun krachten

Twee grote namen uit de Nederlandse autosport slaan de handen ineen. Day V Tec en Carly Motors hebben besloten hun krachten met ingang van 1 januari 2012 te bundelen Wat kennis, ervaring en technische uitrusting betreft ontstaat daarmee één van de sterkst denkbare combinaties die garant staat voor nieuwe successen in de veeleisende wereld van de autosport.

carly_motors.jpg

Carly Motors startte in 1974 als motorentuner. Onder de bezielende leiding van Carly Pellinkhof groeide Carly Motors in de afgelopen 37 jaar uit tot een professionele organisatie met hoog aanzien in de nationale en internationale autosportwereld. Achter de successen van talloze teams stond de technologie en know how van het in Leiden gevestigde Carly Motors. Daarbij moet worden gedacht aan teams op Wereld en Europees niveau in hoog aangeschreven klassen als de Deutsche Tourenwagen Meisterschaft (DTM) en het European en World Touring Car Championship (ETCC en WTCC). Maar ook op nationaal niveau boekte Carly Motors vele successen in wat jarenlang de koningsklasse van de vaderlandse autosport was, het Dutch Touring Car Championship.

dayvtec.jpg

Day V Tec, met als drijvende kracht Davy Lemmens, werd in 2001 opgericht en boekte in de afgelopen tien jaren vooral op nationaal niveau talloze successen in de auto- en rallysport. Overwinningen in de BMW 130i Cup en met de overbekende Corvette’s in het Dutch GT4 Championship zijn slechts enkele voorbeelden van de lange erelijst die het in Katwijk gehuisveste team in tien jaar tijd heeft opgebouwd. Maar ook op internationaal topniveau deed Davy Lemmens ervaring op in klassen als het WTCC en bij teams die onder andere actief waren in de 24 Uren van Le Mans.

Davy Lemmens is dan ook bijzonder blij met de intensieve samenwerking tussen zijn Day V Tec en Carly Motors. “Het is voor mij een hele eer om met Carly samen te werken. Ik ken Carly al sinds 2000. We kwamen elkaar toen tegen in het Dutch Touring Car Championship en in 2003 en 2004 heb ik zelfs voor Carly Motors gewerkt in Macau. Toen ik in 2004 en 2005 voor RBM werkte in het WTCC, kruisten onze paden zich opnieuw. Vooral de kennis van Carly en de beschikbare faciliteiten binnen Carly Motors zijn voor mij een uitdaging en een motivatie om in de toekomst als team en als technisch kenniscentrum de projecten te gaan uitvoeren die passen bij Carly Motors. Geen enkel autosport gerelateerd bedrijf heeft de mogelijkheden die hier in Leiden aanwezig zijn. Als Day V Tec-team is dit voor ons een enorme stap voorwaarts! Door de samenwerking met Carly Motors kan ik mijn klanten meer service verlenen. In de tijd van de Le Mans en WTCC-projecten was ik gewend om alles in eigen hand te hebben. Je doet alles zelf en hoeft dus geen fouten van anderen te accepteren. Dat kan nu ook weer en daarbij krijgen we ook nog eens de mogelijkheid om de auto’s voor elke race te testen op vermogen en tussendoor sneller te ontwikkelen!”

Per 1 januari 2012 zal de samenwerking geeffectueerd zijn. Eén van de doelstellingen voor Carly Motors wordt het ontwikkelen van motoren voor klassen als het WTCC, GT3 en GT4. Maar ook het ontwikkelen van raceauto’s voor merkencups van autofabrikanten en importeurs. Verder mikt Carly Motors op het runnen van fabrieks/importeursteams, een discipline waarin Carly Motors in het verleden met onder andere het BMW Dealer Team uiterst succesvol was. Maar met alle faciliteiten die Carly Motors in huis heeft, kan men er ook terecht voor het dyno-testen van motoren voor klassen als de Clio Cup, Swift Cup, GT4, WTCC, Super Car Challenge en ga zo maar door. Een specialiteit van Carly Motors blijft natuurlijk het ontwikkelen van software voor race- en straatauto’s en motoren. Kortom Carly Motors is back in business en de autosportwereld zal dat snel weten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet