Supercar Challenge

DSC: Hans Ambaum wint eerste race in Dutch Supercar Challenge 2006 met de Viper Competition

Same car, other team. Hans Ambaum reed een zeer sterke wedstrijd met de Viper Competition. De Limburger bestuurt de Viper waarmee vorig jaar Dubois en Wijnen kampioen werden. Ambaum, in het dagelijks leven drukker, drukte nu zijn stempel op de debuutrace. Hij nam de kop van de wedstrijd na de pitstops en kon uitstekend de aanvallen van Lex van der Meijden afslaan. Met een derde plaats eindigde de Audi TT van Brinkmann en Grimm ook op het podium. Een zinderende race met een verrassende winnaar.

Tekst: Flor Schilte, Fotografie Tim Böhme

 Start

Bij de start ging Meindert van Buuren met de VW Passat V8 STAR als eerste de Raidillon op. Lang zou het niet duren. De Silhouette ging van de baan waarna René Snel met de Porsche de kop overnam. De Marcos van Euser herstelde snel de rangorde. Volgens goed gebruik zijn alle teams verplicht tussen de 25e en 35e minuut een pitstop te maken. Na de pitstop mocht de Marcos van Euser terug de pits in voor een stop-and-go penalty.

 Euser

Hans Ambaum had de dikke Viper goed onder controle en nam de leiding over van Lex van der Meijden. Ook de Audi van Brinkmann en Grimm was in de race voor het podium en reed voor de Porsche van René Snel. Het bleef een spannende strijd tussen de Marcos van Euser en van der Meijden en de Viper Competition van Hans Ambaum.

 Ambaum

In de kwalificatietrainingen zaterdag was de équipe Cor Euser en Lex van der Meijden heer en meester. In beide kwalificaties kwam de Marcos Mantis het snelste over de meet. Weilswaar kon de tijd in de tweede sessie niet meer worden verbeterd, toch was 2:26.694 voldoende voor pole-position. Olly Brinkmann en Elmar Grimm moesten 1.895 seconden toegeven op de Marcos.

 Audi

Hans Ambaum was goed op weg tijdens zijn debuut met de nieuwe Viper en kwam als derde alsnog de klokken. Meindert van Buuren eindigde als vierde voor de Porsche van René Snel. Snelste in de klasse Supersport waren Ardi van der Hoek en Marcel Norbart met de Porsche 996 GT3 Cup.In de klasse Sport was de snelste tijd voor Bas Barenburg in de BMW E36 M3

 vdHoekNorbart

De Chevrolet Corvette van US Carworld Racing kon niet aan de eerste kwalificatie deelnemen omdat de auto nog niet klaar was. In de kwalificatie zette de regerend kampioen een 12e tijd. Er waren veel zaken nog niet in orde aan de dikke Amerikaan. Toch besloten Pieter Dubois en René Wijnen van start te gaan. “Ik heb de Corvette in de opwarmronde langs de baan gezet. De auto voelde niet goed aan en ik vond het te link om op deze basis te gaan racen. De 2e kwalificatie was in feite de roll-out”, vertelde een vermoeide Pieter Dubois die lange dagen had gemaakt om de auto op te bouwen.

 Podium

Uitslag race 1 Dutch Supercar Challenge:
1. Hans Ambaum, Viper Competition, 24 rondes
2. van der Meijden-Euser, Marcos Mantis, op 3.482
3. Brinkmann-Grimm, D, DTM Audi TT,op 18.755
4. Snel, Porsche GT3 RS, op 1:30.717
5. van der Hoek-Norbart, Porsche 996 GT3 Cup, op 1:38.731( 1e Suoersport)
6. Brugman, Porsche GT3 RS,op 1:39.598
7. Coomes, Porsche Twin Turbo, op 1:52.070
8. van Soelen, BMW E46 V8 GTR, 23 rondes
9. van den Berg, BMW WTCC M3, op 20.286
10. de Graaf-Ribbens, VW Passat V8STAR, op 30.755
16. Barenburg, BMW E36 M3, 22 rondes(1e Sport)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet