Formule 1

Formule 1: Toro Rosso kiest voor Ricciardo en Vergne

ricciardo

Scuderia Toro Rosso zal komend seizoen met twee nieuwe rijders van start gaan. Daniel Ricciardo, die afgelopen jaar al debuteerde bij HRT, en nieuwkomer Jean-Eric Vergne gaan de Toro Rosso’s besturen; Sébastien Buemi en Jaime Alguersuari moeten het veld ruimen.

Tekst: Daan Jeuken. Foto's: Toro Rosso

De nieuwe Vettel
Hoewel Toro Rosso een onafhankelijk team is, blijft het de laatste stap in Red Bulls kweekvijver, waarin de nieuwe Sebastian Vettel moet worden klaargestoomd voor het grote Red Bull. Sébastien Buemi debuteerde begin 2009 voor Toro Rosso, Jaime Alguersuari stapte halverwege dat jaar in. Beide rijders draaiden leuk mee en behaalden zo nu en dan wat punten (Buemi eindigde afgelopen jaar als 15e met 15 punten, Alguersuari een plaatsje hoger met 26 punten), maar echt hoge ogen gooiden de twee nooit. En aangezien Red Bull toch een overdosis aan aanstormende talenten onder zijn hoede heeft en Toro Rosso het klaarstoomteam blijft, vinden ze het in Oostenrijk na drie jaar goed geweest met Buemi en Alguersuari.

Ricciardo maakt de volgende stap
Daniel Ricciardo debuteerde halverwege afgelopen seizoen al in de Formule 1; hij werd door Red Bull ondergebracht bij HRT. Na deze gewenningsperiode maakt hij nu dus een stap voorwaarts. “Ik heb het afgelopen jaar veel geleerd, maar mijn echte doel is altijd geweest om voor STR te gaan rijden. Dit is een geweldige kans voor me.”

Vergne debuteert
Jean-Eric Vergne is ook niet helemaal groen in de Formule 1; hij mocht drie keer tijdens de vrije trainingen op vrijdag rijden en testte in november in Abu Dhabi. Daarnaast reed hij afgelopen jaar in de Formule Renault 3.5, waar hij als tweede eindigde. “Ik heb nu een paar keer voor Red Bull gereden en ik denk echt dat ik er klaar voor ben. Testen is wel heel wat anders dan racen, maar ik kan niet wachten tot we in maart in Melbourne staan.”

vergne
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet