Historic Grand Prix Zandvoort

Retro: Historic Grand Prix Zandvoort gepresenteerd in Kraantje Lek

8dec11-026

Oud Formule 1-coureurs Michael Bleekemolen, Jan Lammers en Gijs van Lennep (v.l.n.r.) waren speciale aanwezigen

Kraantje Lek in Overveen, vroeger het startpunt van bekende rallyritten, was vorige week donderdag het decor van de presentatie van de Historic Grand Prix Zandvoort. Het organisatiecomité, vertegenwoordigd door Roman Caresani, Hans Hugenholtz, Jeroen Hunfeld, Henk Janus, Kees Kooy en Erik Weijers, onthulde in aanwezigheid van diverse journalisten en andere genodigden in een sfeervolle ambiance de plannen voor het evenement, dat op 1 en 2 september 2012 de Grand Prix tijden op Circuit Park Zandvoort zal doen herleven. Speciale aanwezigen waren oud Formule 1-coureurs Michael Bleekemolen, Jan Lammers en Gijs van Lennep.

Tekst en foto's: PR

8dec11-039

Tijdens de eerste editie van de Historic Grand Prix zal de nadruk vooral liggen op de Grand Prix geschiedenis van het Circuit van Zandvoort van de jaren 1948 tot en met 1985. Daarnaast zullen er toonaangevende races met historische sportscars, toerwagens en GT’s uit heel Europa worden georganiseerd, alsmede een rally voor historische auto’s, waardoor de Historic Grand Prix een voor de liefhebber van klassieke autosport niet te missen evenement wordt. Laatste uitbreiding in de zeer aansprekende lijst van raceklassen is de Historic Formula 2.

Van Lennep: ‘Dit is het mooiste wat er is’
De ontwikkelingen van de Historic Grand Prix worden met grote interesse gevolgd door het comité van aanbeveling, bestaande uit oud Formule 1-coureurs Michael Bleekemolen, Jan Lammers en Gijs van Lennep. Van Lennep begon in 1971 op het circuit van Zandvoort zijn Formule 1-carrière en nam tevens deel aan de 24 uren van Le Mans, die hij zelfs twee keer won. De Historic Grand Prix Zandvoort staat bij Van Lennep al met grote letters in zijn agenda. “Dit is het mooiste wat er is”, spreekt hij. “Het zijn de auto’s uit mijn tijd, waarin de coureur alles nog zelf moest doen en zijn minimaal net zo spectaculair als de Formule 1-auto’s van tegenwoordig. Ik ben er 2 september zeker bij. Hopelijk samen met vele anderen, want voor het publiek wordt het een fantastisch weekeinde. En voor mij een leuk weerzien, want zowel ik als de auto’s hebben de tijd overleefd.”

Bleekemolen: ‘Wil graag aan de start staan’
Michael Bleekemolen reed Formule 1 in de jaren 1977 en 1978, in de periode van de grote startvelden, voor de teams van March en ATS. Beide jaren gaf hij acte de présence tijdens de Grand Prix van Nederland. Ook de Historic Grand Prix Zandvoort wil ‘Bleek’ graag op zijn vele pagina’s tellende Curriculum Vitae bijschrijven. “Historische autosport spreekt mij heel erg aan”, vertelt Bleekemolen. “Ik ben een liefhebber van klassieke auto’s, al race ik er zelf niet mee. Maar ik ga mijn best doen om tijdens de Historic Grand Prix aan de start te staan, want het belooft met fantastische auto’s een heel bijzonder evenement te worden. De Historic Grand Prix in Monaco heeft mij altijd gefascineerd, waarbij de meest schitterende bolides voor iedereen van dichtbij te zien en aan te raken zijn. Dat we zo’n evenement nu in eigen land hebben, daar mogen we trots op zijn.”

De Historic Grand Prix is een gezamenlijk initiatief van Circuit Park Zandvoort en de HARC. Via www.historicgrandprix.nl kunt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen over het evenement dat zal plaatsvinden op 1 en 2 september 2012.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet