Formule 1

Formule 1: Räikkönen jaagt Lotus Renault de schrik om het hart

raikkonen

Nieuwbakken Renault-coureur Kimi Räikkönen heeft zijn team even flink laten schrikken door met zijn sneeuwscooter te crashen. Vorig jaar raakte het team in de winter Robert Kubica al kwijt, na een zware crash met een rally-wagen. Räikkönen bleef gelukkig echter ongedeerd.

Tekst: Daan Jeuken. Foto: Lotus Renault

Sneeuwscootterrace
Kimi Räikkönen deed afgelopen weekend mee aan de Swatch Sneeuwscooter Race in Oostenrijk. Daar crashte hij met zijn scooter en hij hield er een pijnlijke linkerhand aan over. Daar bleef het gelukkig bij, er was niets ernstigs aan de hand, dus Renault hoeft zich geen zorgen te maken.

Een sneeuwscooterongeluk en Kimi Räikkönen zijn twee dingen die prima samengaan, de stille Fin heeft een redelijke reputatie opgebouwd met niet-Formule 1-gerelateerde uitspattingen. Wat deze crash echter extra pikant maakt is dat Renault vorig jaar winter eerste coureur Robert Kubica kwijtraakte na een zware crash in een rallywagen. De Pool hoopte het begin van het seizoen 2012 te halen, maar Renault heeft de stoeltjes inmiddels vergeven aan Räikkönen en Grosjean.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet