Columns

Column: Jaaroverzicht Jeroen Bleekemolen


03_zandvoort-001

In de Porsche Supercup verliep het seizoen niet geheel naar wens. Tot en met het laatste weekend in Abu Dhabi had ik een kleine kans op de titel, maar over het algemeen waren we steeds net te langzaam. Eigenlijk altijd snel genoeg voor de top 6 maar helaas wist ik geen race te winnen dit jaar. Uiteindelijk ben ik daar 6e geworden en dat is natuurlijk teleurstellend na twee kampioenschappen in 2008 en 2009. Tijdens de Porsche Carrera Cup ging het beter. Ondanks dat ik 2 races gemist heb, ben ik toch 3e in het kampioenschap geworden. De overwinning tijdens de Porsche Carrera Cup race op Zandvoort was weer geweldig. Winnen voor Nederlands publiek blijft speciaal.

04_gt4

Ook deed ik mee aan het Dutch en Europees GT4 kampioenschap. Samen met Peter van der Kolk heb ik veel races kunnen winnen. Ook daar ben ik uiteindelijk 3e geëindigd in het kampioenschap, ondanks dat ik 4 races heb gemist. Ik pakte veel polepositions en overwinningen. Ook wist ik samen met Peter een aantal hoofdraces te winnen en mocht Peter zich voor de 2e keer op rij kampioen noemen bij de Legends.

05_24uur_nurburgring

Ter voorbereiding op de 24 uur Nurburgring deed ik ook nog mee met een VLN race op de Nordschleife. Daar waren we in een heftig gevecht met de twee fabrieksauto’s van BMW. Uiteindelijk werden we daar 3e, wat voor mij een mooie return was op de Nordschleife.

06_15_gulf

Ik kijk zeer tevreden terug op afgelopen seizoen. Nu gaat de blik echter alweer vooruit naar 2012. Ik ben van plan om tijdens alle grote lange afstandsraces aan de start te staan. Zeker is al dat ik meedoe aan de 24 uursraces van Dubai en Daytona en de 12 uur van Bathurst. Over de details later meer, in ieder geval wil ik proberen revanche te nemen in Dubai en Daytona. In beide gevallen zit ik in een goed team en moet ik mee kunnen doen voor de overwinning. Daarmee zijn de maanden januari en februari alweer behoorlijk druk. Daarnaast wil ik graag weer in een top LMP1 auto zitten tijdens Le Mans. Ik ben druk bezig om mijn programma voor volgend seizoen samen te stellen. Ik zal zeker zoeken naar een mooie combinatie tussen het racen in Amerika en Europa. In Amerika is het de bedoeling om een paar stapjes omhoog te gaan, getuige mijn LMP1 test op Sebring onlangs. Ik heb gelukkig weer genoeg aanbiedingen en hoop over een jaar terug te kijken op weer een prachtig jaar autosport!

Groeten,
Jeroen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet