Chrono NK 2-takt

Chrono: Wintercup van start in Berghem

Vorig weekend werden in Genk de kampioenen van de BMC en BNL gekroond, vandaag werd er alweer een nieuw kampioenschap gestart. In Berghem vond vandaag de eerste ronde van de Wintercup plaats. Goed weer, volle velden en het publiek zorgde voor een geslaagde start van de Wintercup!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Rens van Pelt stond vorige week nog op het podium in Genk en vandaag kon hij weer de hoogste trede beklimmen. Hij won in het competitieve Micro Max veld voor Esteban Muth en de rappe Storm Broer.

In de Mini Max was het Leonard Hoogenboom die als eerste over de meet stoof, voor Rick Buys en Joey Alders. Hoogenboom ruilde zijn TopKart in voor de TonyKart, een geslaagde eerste wedstrijd dus.

hoogenboom

Gavin Jonk startte de Wintercup goed en schreef het dagklassement in de Junior Max zijn naam. Finn Kooijman reed zijn eerste race op zijn nieuwe Zanardi en sloot af met een tweede plaats voor Jan Dalgard Jonk.

kooijman

BMC Kampioen Michael Cool pakte de volle winst in de Senior Max hij werd gevolgd door Niklas Dahl Knudsen en Denzel Mafait.

In tegenstelling tot het volledige seizoen is in de Wintercup de KZ2 klasse wel vertegenwoordigd. En niet met de minste rijders... Arjan Kievitsbosch deed goede zaken en toonde zijn klasse met een overwinning voor Erik Angenendt en Renger van der Zande. De DTM coureur zag dit weekend voornamelijk als leuke onderbreking in een voor hem rustige periode. Van der Zande kwam uit op TonyKart en deed dit niet onverdienstelijk. Tijdens de pre-final startte hij van pole, maar moest na twee spins en harde crash de wedstrijd staken. Dit verlies maakte hij in de finale goed door als derde te eindigen. "Het is altijd goed om actief te blijven in de kartsport. Hoewel de 'fun factor' de grootste reden is voor mijn deelname is karten een serieuze training in de winterperiode." aldus Renger van der Zande.

De volgende - en tevens laatste - Wintercup vindt plaats op 5 februari in Eindhoven.

Uitslagen via MyLaps.com
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet