Diversen

Diversen: Vergne wint op zondag in Bercy

Jean-Eric Vergne heeft op de afsluitende dag van de ERBF Kart Masters in Bercy de winst gepakt. In een supper spannend slot, was het Jérôme D'Ambrosio die de tweede plek pakte voor Julien Jousse.

Tekst: Philippe De Roeck

Het was Vergne die vanaf pole de "Grande Finale" mocht aanvatten met naast hem zijn landgenoot Romain Grosjean. Lange tijd leken Jousse, Grosjean en Vergne het podium te beslissen maar door de hevige gevechten kwamen de achtervolgers terug. Nadat Grosjean rond werd getikt, kon D'Ambrosio de tweede plek inpikken. Komende van P10 was dit zeker geen slechte race van de Belg. Julien Jousse hield wel stand en kwam als derde over de meet.

In de Junioren klasse, was het opnieuw Charles Leclerq die won. Na zijn makkelijke winst gisteren had hij het vandaag wel wat moeilijker maar hij wist toch de Fransman Dorian Borccolacci en diens landgenoot Antoine Huber achter zich te houden. Duidelijk tevreden stond Leclerc op het podium.

De meningen over dit event zullen wel wat uit elkaar liggen. Natuurlijk waren de elektrische motoren wat wennen, anderzijds zagen we een super spannende finale wat van dit event toch wel een succes maakte.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet