Diversen

Diversen: Jules Bianchi wint zaterdag editie ERDF Kart Masters

Jules Bianchi heeft gisteren de eerste dag van de ERDF Kart Masters gewonnen. Naar jaarlijkse traditie, strijden top piloten uit verschillende autosport discipilines in Bercy, Parijs tegen elkaar om zich te verzekeren van deze prestigieuse titel. Onder meer Sébastien Loeb, Paul di Resta, Robert Wickens en Jéröme D'Ambrosio waren van de partij.

Tekst: Philippe De Roeck

Bianchi versloeg in de grote finale  Red Bull protegé Jean-Eric Vergne en Peugeot rijder Stéphane Sarazin. Sebastien Ogier en Robert Wickens haalde de finish in de finale niet, zij kwamen in aanraking met de muren die hier natuurlijk erg dichtbij staan

Eerder op de avond, was het Charles Leclerc die bij de Junioren als beste uit de bus kwam na de halve finale helemaal van achteren te  starten, reed hij in de finale solide naar de winst. Leclerc mag zich bij het lijste van eerdere winnaars voegen, waar onder andere Sébastian Vettel en Lewis Hamilton al op staan.

Geen ronkende 2takt motoren uit de goede oude tijd van Senna en Prost maar elektrische karts. Kart fabrikant Sodi, ontwierp een elektrische kart met een vermogen van 35PK waar een kwartier mee gereden kan worden.

Vandaag gaat de strijd voort met deze avond opnieuw een spannende halve finale en een finale tussen de toppers.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet