Diversen

Diversen: KNAF voorzitter Arie Ruitenbeek tijdelijk voorzitter Bestuur Sectie Karting

De KNAF heeft Arie Ruitenbeek per direct aangesteld als Ad-Interim voorzitter Bestuur Sectie Karting. Hij volgt in deze functie Frank Eglem Sr op, die deze functie eveneens Ad-Interim vervulde. Ruitenbeek krijgt van het KNAF Bestuur als hoofdtaak mee om tot een nieuw beleid Karting te komen voor de periode 2013 – 2015. Vooralsnog is hij aangesteld voor een periode van een half jaar.

Tekst: PR

Arie Ruitenbeek doet dit aan de vooravond van een jaar waarin beleidsmatige keuzes gemaakt gaan worden. Arie Ruitenbeek: “2012 wordt een overgangsjaar om tot een nieuw beleid te komen voor de Karting. Dit sluit aan bij de internationale ontwikkelingen, ook binnen het CIK is men met vernieuwing bezig.”
“Het afgelopen half jaar heeft een adviesgroep met diverse belanghebbende partijen uit de kartwereld gesproken. Uit die gesprekken zijn een aantal beleidsopties voortgekomen, waar de KNAF zich momenteel over buigt. Om rijders, teams en organisatoren vroegtijdig voor te kunnen bereiden op 2013 en verder, streeft het bestuur van de KNAF ernaar om in juli 2012 haar nieuwe beleidsplan te publiceren”.

Het Ad-Interim voorzitterschap van Arie Ruitenbeek is aan deze onderzoeksperiode gekoppeld en loopt in principe in juli 2012 af. “Onderdeel van het nieuw te vormen beleidsplan is de samenstelling van het Bestuur Sectie Karting. Wij hopen met de publicatie van het beleidsplan Karting tevens een nieuwe voorzitter te presenteren.”

Ruitenbeek wil van de gelegenheid gebruik maken om Frank Eglem Sr. te bedanken. “Frank maakt al vele jaren deel uit van het Bestuur Sectie Karting en heeft dit altijd vol passie gedaan. Ondanks dat hij deze functie niet ambieert, heeft hij na het plotselinge aftreden van de vorige voorzitter zich toch Ad-Interim beschikbaar gesteld. Daar kun je alleen maar zeer veel respect voor hebben!”

Arie Ruitenbeek kijkt uit naar een mooi half jaar. “Als je kijkt naar de successen die Nederlandse karttalenten de afgelopen jaren hebben geboekt, dan motiveert het mij als bestuurder om me vol voor deze mooie tak van autosport in te zetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we in juli een beleid kunnen presenteren dat ten goede komt aan alle geledingen van de kartsport. Ongeacht of het een beginnende karter, een official of een internationale topper betreft. “

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet