Diversen

Div: Jeroen Bleekemolen naar Bathurst

Jeroen Bleekemolen zal tijdens het weekend van 24-26 februari 2012 met het team van Black Falcon met een SLS AMG Mercedes GT3 aan de 12 Uur van Bathurst deelnemen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: PR

blackfalcon


Jeroen Bleekemolen naar Bathurst
Het team van Black Falcon heeft Jeroen Bleekemolen met een SLS AMG Mercedes GT3 ingeschreven voor de 12U van Bathurst. De combinaties zijn nog niet exact bekend, maar de ervaren rij-instructeur en racer Rob Wilson komt eveneens voor het team uit. Tot nu toe staan er al 28 auto’s ingeschreven voor het evenement. Sinds de deelname en zege van Audi dit seizoen, lijkt de belangstelling voor het evenement alleen maar te groeien. De organisatoren verwachten eind december over minstens 35 inschrijvingen te beschikken!

Het 6.213 km. circuit van Mount Panorama behoort naast de Nürburgring Nordschleife en Spa Francorchamps tot één van de mooiste circuits ter wereld. De jaarlijkse Bathurst 1000 voor de V8 Supercars is één van de seizoenshoogtepunten op de Australische autosportkalender. De Nieuw Zeelander Greg Murphy behaalde in 2003 met een tijd van 2.06.8594s. de pole.(Officieus werd deze tijd in 2010 verbeterd, maar deze recordpole is nog steeds van kracht). In Australië spreekt men dan nog steeds over “The Lap of The Gods."'

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet