Belcar

Anthony Kumpen pakt nipt maar zeer overtuigend de pole in de Belcar kwalificatie op Spa

Aan het einde van de tweede kwalificatie ging Anthony Kumpen er eens goed voor zitten in de GLPK Corvette. Uiteindelijk perstte de Belgische routinier er de snelste tijd uit en nam de pole over. Het volgende rondje was Kumpen zelfs nog sneller en kwam uiteindelijk op een tijd van 2:15.203. Vooraan in het veld was de strijd uiterst spannend om de pole. In de twee kwalificatietrainingen op het circuit van Spa-Francorchamps gaven David Hart en Sebastiaan Bleekemolen hun visitekaartje af. Lange tijd stonden ze aan de leiding met 0.184 seconde voorsprong op de GLPK Corvette. In de laatste minuten moest de SRT-bemanning de pole laten aan het team van GLPK. Dat belooft wat voor de race morgen, de messen zijn geslepen.

Tekst: Flor Schilte, Fotografie: Tim Böhme

 SRT


De Corvettes sloegen een bres met de rest van het veld. Niet minder dan vijf seconden was het verschil met de nummer drie. Toch zat de andere regerend kampioen er goed bij. Marc Goossens pakte met de Eurotech Marcos de derde tijd. “We rijden nu met een LM600, ik ben tevreden; we moeten nog wel wat ontwikkelingswerk doen, maar dat is wel toevertrouwd aan Marc Goossens”, vertelde Wim Noorman van Eurotech. Op een vierde plaats in de kwalificatie eindigde de PSI Porsche van Ruben Maes en Kurt Mollekens. Mollekens vervangt Jos Menten die in Istanbul in de LMS moest aantreden. Ook bij SRT was er vervanging, Sebastiaan Bleekemolen stapte in voor zijn broer Jeroen die met Spyker ook in de LMS moest starten.

 Eurotech


In de klasse 2 was de snelste tijd voor het Duitse Severich-Josten met een BMW E46 GTR V8. Ook de Belgen Penders en Lamot waren met hun Porsche weer goed op dreef, vorig jaar waren ze met hun GTB Porsche lange tijd de gedoodverfde Belcar-kampioenen. Roger en Edward Grouwels stapten van de DSC over naar de Belcar met hun Rudolph Viper. Het Maastrichtse duo sloot kwalificatie af met een achtste tijd algemeen en starten morgen vanaf de vierde startrij. De Viper pakte de derde tijd in de klasse 2. Op een elfde plaats de Porsche van Nederlander Henk Haan, tweede in klasse 3. De Porsche van de Nederlanders Stielstra en de Vries eindigde op een 26e plaats, en 10e plaats in de klasse 2. Kevin Leest moest door transponderproblemen het strijdperk zonder tijd verlaten, evenals Armand Essers die ook geen tijd op de klokken had staan..

 Grouwels


Kwalificatie Belcar Spa-Francorchamps:
1. Longin-Kumpen, B, Chevrolet Corvette C5R, tijd 2:15.203
2. Hart-S. Bleekemolen, NL, Chevrolet Corvette C5R, op 0.510
3. Goossens-van Dongen, B-NL, Marcos LM600, op 5.739
4. Maes-Mollekens, B, Porsche 996 GT-2R, op 7.333
5. Wauters-Wauters, B, Porsche 996 Biturbo, op 12.731
8. Grouwels-Grouwels, Dodge Viper, op 16.790
11.Haane-Meert, Porsche 996 GT3 Cup, op 18.553
26.Stielstra-de Vries, Porsche 996 GT3 R, op 26.478
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet