Diversen

Div: Groeten vanaf de Autosport Awards in Londen

Autosport_Awards1
De champagne tijdens de receptie voorafgaand aan de uitreiking smaakte goed

Afgelopen zondag vond in 'The Great Room' van het Grosvenor House aan Park Lane in Londen voor de 30e maal de uitreiking van de jaarlijkse 'Autosport Awards' plaats. De feestavond van het Britse autosportweekblad behoort nog steeds tot de belangrijkste sociale evenementen in onze tak van sport en zo waren van Formule 1-wereldkampioen Sebastian Vettel en oud-wereldkampioenen Jenson Button, Damon Hill en John Surtees via oud-rallykampioenen als Ari Vatanen en Carlos Sainz tot toerwagencracks als Rob Huff, Jason Plato, Matt Neal en Gary Paffett vele prominente coureurs aanwezig, aangevuld met tal van belangrijke gasten uit de automobielindustrie, teameigenaren, sponsors en vrienden van het huis. Voor uw verslaggever was het de tiende keer dat de smoking voor deze festiviteit uit de kast kon worden gehaald, want de instructie 'black tie' op de uitnodiging wordt door 99 procent van alle aanwezige heren ook strikt opgevolgd, en dat geeft het feest zeker extra cachet. Over het eten zullen we het maar niet hebben: na een paar jaar waarin de culinaire kwaliteiten wat beter leken te worden, was het dit jaar weer echt Engels. Maar het erbij zijn is alles, en zo kijken we toch weer terug op een geslaagde avond.


Tekst: René de Boer
Foto's: HC Media, Michael C. Brown


Autosport_Awards6

120 tafels van tien personen elk betekenden een volle zaal in het Grosvenor House.

Autosport_Awards5

Uw verslaggever behoorde samen met collega Ed Heuvink (r.) en Roel Schoondermark van het bureau RSPM tot het zeer selecte gezelschap Nederlandse aanwezigen.

Autosport_Awards4

Sebastian Vettel won de prijs voor 'International racing driver of the year' en kreeg met zijn gevatte antwoorden aan presentator Steve Rider en vooral zijn imitatie van Kimi Räikkönen de lachers op zijn hand. Een Duitser met Brits gevoel voor humor, dat wordt aan de overkant van het Kanaal wel gewaardeerd. Anders dan die andere Duitse wereldkampioen, die nooit gevolg gaf aan de jaarlijkse uitnodiging voor de uitreiking van de 'Autosport Awards'.Autosport_Awards3

Sebastian Vettel en uw verslaggever waren de avond ervoor samen nog bij de Race of Champions in Düsseldorf. Natuurlijk moest de wereldkampioen even de menukaart tekenen, die hoort in de collectie!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet