NASCAR

NASCAR: Roger Penske gooit Kurt Busch eruit

Na een incident met een radioreporter tijdens de laatste wedstrijd op Homestead was de maat voor Roger Penske vol. Kurt Busch, die de laatste twee seizoenen als elfde in “The Chase” eindigde, kreeg gisteren van Team Penske te horen, dat hij niet meer binnen het team gewenst was.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR

2011_busch_ontslag_penske
Op de trap van de Penske-transporter denkt Kurt Busch nog eens na over één van zijn
tirades. Het kostte hem uiteindelijk de kop........

Ontslagbrief voor Kurt Busch
Een onboard radiotirade op Homestead en een onbeschofte behandeling van een ESPN verslaggever heeft Kurt Busch bij het team van Roger Penske de kop gekost.NASCAR bestrafte Busch de afgelopen week al met een boete van ruim U$ 50.000. Maar voor teambaas Roger Penske en Shell/Pennzoil was de maat vol. Gisteren kreeg Busch te horen dat hij binnen Team Penske niet meer gewenst was en voor 2012 naar een andere werkgever mag uitkijken.

De kampioen uit 2004 behaalde 26 NASCAR Sprint Cup-overwinningen en eindigde in de laatste tweemaal als elfde in de eindstand van “The Chase”. Busch heeft de afgelopen week nog wel steun bij een sportpsycholoog gezocht. Maar deze actie kwam gewoon te laat. Voor “The Captain”(Roger Penske)was de maat vol.

Als vervangers worden David Ragan, Brian Vickers en David Reutimann genoemd. Penske’s oogappel Sam Hornish Jr. heeft misschien nog wel de beste papieren. Hornish Jr. won recentelijk nog een Nationwide-wedstrijd en verrichte voor Penske veel ontwikkelingswerk. Een terugkeer van Hornish Jr. naar de Indycars is uitgesloten. “Na de dood van Dan Wheldon heb ik hier absoluut geen enkele behoefte meer aan” liet Hornish Jr. enkele weken geleden aan een lokale krant in Ohio weten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet