V8 Supercars

V8 Supercars: V8 Supercarnieuws kort

De teams van Kelly Racing, DJR en SBR/Irwin Racing kondigden afgelopen week een aantal contractverlengingen aan. Jim Beam dat hoofdsponsor is van het team van Dick Johnson Racing(DJR) dat vorig jaar met James Courtney kampioen werd, zal in 2012 haar activiteiten nog verder uitbreiden.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s BAM Media

2012_pepsi_max_presentatie
Veteraan Greg Murphy toont het nieuwe Pepsi Max kleurenschema voor 2012

Greg Murphy verlengt contract met Kelly Racing
Greg Murphy die op Bathurst eeuwige faam verwierf door zijn “Lap of the Gods” verlengde afgelopen week zijn contract met het team van Kelly Racing. Lang voordat Kelly Racing in 2009 werd opgericht hadden teameigenaar-coureur Todd Kelly en Greg Murphy op Bathurst de nodige successen. Het contract met hoofdsponsor Pepsi Max werd eveneens verlengd. Het design van de Kelly Racing Holden Commodore V8 werd ontworpen door de 19-jarige Joshua Stark.

Bij SBR/Irwin Racing werd eveneens de nieuwe look voor de SBR/Irwin Falcon FG getoond. Bij SBR/Irwin Racing moet Alex Davison in 2012 plaats maken voor de ervaren Lee Holdsworth, die zijn zitje overneemt. Aan de vooravond van de Telstra 500 toonde het team van SBR de nieuwe look van de Irwin Ford Falcon FG.

Jim Beam versterkt haar activiteiten met een derde rijder bij het team van Dick Johnson Racing en is tevens als co-sponsor bij de V8 Supercarseries betrokken.

2012_irwin_presentatie
SBR Teambaas Ross Stone met het 2012 kleurenschema van de IRWIN Falcon FGAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet