Diversen

Div: Vettel en Schumacher winnen vijfde Nations Cup op rij voor Duitsland

roc_vettel_xbow_front
Sebastian Vettel zorgde met winst in de finale met de ROC-Buggy voor de zege

Voor het vijfde jaar achtereen is Duitsland met coureurs Sebastian Vettel en Michael Schumacher winnaar geworden van de Nations' Cup bij de Race of Champions. Voor eigen publiek in de ESPRIT Arena in Düsseldorf won Schumacher in de finale met de KTM X-Bow van Tom Kristensen namens Team Scandinavia. Vettel deed het zijn landgenoot met de ROC-Buggy na door Juho Hänninen te verslaan. Daarmee stond het 2-0 voor de Duitsers, die zo zeker waren van de eindzege. In de halve finales had het team Scandinavia gewonnen van Frankrijk (Romain Grosjean en Sébastien Ogier), terwijl de Duitsers weer eens aartsrivaal Groot-Brittannië met Andy Priaulx en Jenson Button hadden verslagen. Het succes voor Schumacher en Vettel komt na hun eerdere overwinningen vorig jaar, eveneens in Düsseldorf, in 2009 in Peking en in 2008 en 2007, beide keren in het Londense Wembley-stadion.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


roc_button_spun

De halve finale tussen Duitsland en Groot-Brittannië werd beslist toen Jenson Button met de X-Bow in de derde heat tegen Sebastian Vettel in de rondte ging (foto boven). Daarmee was de weg naar de finale vrij voor de Duitsers.

roc_schumacher_racecar

Eerder streed Schumacher met een auto uit de Racecar World Series tegen Jenson Button.

roc_schumacher_xbow

Schumacher won in de finale, eveneens met een KTM X-Bow, zijn heat tegen Tom Kristensen en toen bleef Vettel niet achter: ook hij behaalde in zijn manche een afgetekende zege.

roc_vettel_portret

Sebastian Vettel geconcentreerd voor de start van zijn halve finale.

roc_hanninen

Juho Hänninen reed in de finale tegen Vettel.

Uitslag finale:

Schumacher 1:11,2855 - Kristensen 1:12,7154 (KTM X-Bow)
Vettel 1:12,5290 - Hänninen 1:19,4994 (ROC-Buggy)

Winnaar: Team Germany 2-0

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet