DTM

DTM: Mercedes deelt de lakens uit in kwalificatie

Tijdens de kwalificatie voor de eerste race van het jaar heeft Jamie Green in Hockenheim de pole-position veroverd. Voor Green betekende dit zijn tweede pole-position in de DTM. Achter Green staan de Mercedessen van Bernd Schneider en Bruno Spengler. Olivier Tielemans werd negentiende en liet daarmee zijn vrouwelijke teamgenoot Vanina Ickx achter zich.

Tekst: Daan Jeuken

De DTM kende vandaag de vuurdoop van een nieuw kwalificatieformat. De beruchte Super Pole is verdwenen en daarvoor in de plaats is een format gekomen dat op slechts enkele details verschilt van de kwalificatie zoals die er deze jaargang in de Formule 1 uit ziet. En net als in de Formule 1 zorgde de kwalificatie voor het nodige spektakel.

Eerste slachtoffer van vandaag was Jean Alesi. De man die gister de snelste tijd van de dag wist te noteren vocht met ex-Formule 1-collega Mika Häkkinen in de laatste secondes van de eerste sessie om het laatste plaatsje in de tweede sessie. De Fransman verloor en zal daardoor morgen vanaf de zestiende plek moeten starten. Behalve Alesi wisten ook Christian Abt (met 2005-bolide), Susie Stoddart, Mathias Lauda, Olivier Tielemans en Vanina Ickx (alle vier met een 2004-bolide) zich niet te plaatsen voor de tweede ronde. Tielemans vocht voor wat hij waard was, spinde zelfs een keer, en presteerde het uiteindelijk om zijn teamgenoot – je grootste concurrent – te verslaan.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet