Diversen

Div: Groeten van de Race of Champions

ROC_16
De Race of Champions wordt dt jaar voor de tweede keer in Düsseldorf gehouden

Hoewel de nadruk meer op het plezier en het spektakel ligt, geldt de Race of Champions als het laatste min of meer serieuze internationale autosportevenement van het jaar. Dit weekeinde vindt het evenement voor het tweede jaar in successie plaats in de ESPRIT Arena in Düsseldorf, nadat eerdere plannen om in Frankfurt te rijden geen doorgang konden vinden vanwege het speelschema van de Duitse Tweede Bundesliga. Ook in Düsseldorf kon pas maandagavond begonnen worden met de aanleg van het 600 meter lange parcours, omdat er maandagavond nog een voetbalwedstrijd van de locale club Fortuna Düsseldorf gespeeld moest worden. De aanleg van het asfaltparcours werd verzorgd door het bedrijf van oud-coureur Hans Heyer uit het nabijgelegen Wegberg. Vanavond wordt de Nations' Cup verreden, morgen staat de individuele wedstrijd op het programma.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions

ROC_1

Op vrijdagavond vond de jaarlijkse party van AutoBild Motorsport plaats, waar diverse rijders werden onderscheiden. Een speciale prijs, een vergulde raceschoen, ging naar Hans Herrmann (midden), als waardering voor diens carrière, waarin hij ondermeer voor Mercedes-Benz in de Formule 1 reed en Porsche in 1970 de zo lang verwachte eerste algemene zege in Le Mans bezorgde.

ROC_2

Ook Richy Stanaway, die dit seizoen met Van Amersfoort Racing kampioen werd in de Duitse ATS Formule 3 Cup, was aanwezig om zijn prijs als bestze rookie in de cup in ontvangst te nemen. Hier de Nieuw-Zeelander, die naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar in de World Series by Renault rijdt, met zijn teambaas, die overigens vandaag jarig is.

ROC_3

Stuwende kracht achter de Race of Champions is de Zweed Fredrik Jonsson (midden), die het evenement in de jaren tachtig samen met Michèle Mouton in het leven riep. Wedstrijdleider is de Belg Marc Duez (links), hier samen met Jonsson in gesprek met Vitaly Petrov.

ROC_4

Hier Michèle Mouton met FIA-rallyman Fred Gallagher, vroeger succesvol als navigator van onder anderen Ari Vatanen.

ROC_5

Natuurlijk is Michael Schumacher de grote ster bij het evenement, overal achtervolgd door fotografen en cameramensen.

ROC_6

Sebastian Vettel gaf een extra persconferentie.

ROC_8

Bijna-naamgenoot Sébastien Ogier mocht voor het eerst met de nieuwe Volkswagen Polo WRC in actie komen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet