DTM

DTM: Romain Grosjean en Marco Wittmann testen voor BMW

111202_dtm_bmw_monteblanco_test
Ook twee weken geleden testte BMW al in Monteblanco

Komende week, van dinsdag tot en met donderdag, vindt de laatste DTM-test van dit jaar plaats op het circuit van Monteblanco in het zuiden van Spanje. Daarbij zullen opnieuw Audi, BMW en Mercecedes-Benz in actie komen. En opnieuw maakt BMW van de gelegenheid gebruik om nieuwe, jonge rijders de kans te geven om ervaring met de BMW M3 DTM op te doen. Nadat eerder ondermeer al René Rast en Jean-Karl Vernay mochten rijden, naast de eigen BMW-fabrieksrijders Jörg en Dirk Müller, Joey Hand, Andy Priaulx en Augusto Farfus, krijgen nu Romain Grosjean en Marco Wittmann de gelegenheid om te rijden. Naast Grosjean en Wittmann testen ook Andy Priaulx en de twee nieuwe aanwinsten Bruno Spengler en Martin Tomczyk voor BMW. Voor DTM-kampioen Tomczyk wordt het zijn eerste optreden met de BMW M3 DTM.

Tekst: René de Boer
Foto: BMW


Voor GP2-kampioen Romain Grosjean lijkt de DTM een soort ‘Plan B’, want de in Zwitserland wonende Fransman is ook nog steeds in de running voor de tweede rijdersplaats bij Renault in de Formule 1, naast de eerder deze week vastgelegde Kimi Räikkönen. Naar we begrijpen gaat de strijd om dit zitje tussen vooral Vitali Petrov, van wie iedereen lange tijd dacht dat die al een vast contract heeft, wat dus echter niet het geval bleek te zijn, Grosjean en Bruno Senna. Lukt het in de F1 niet, dan zou de DTM bij BMW voor Grosjean zeker een interessante optie kunnen zijn.

In het geval van Marco Wittmann lijken de ambities serieuzer. BMW zoekt actief naar een jonge Duitse rijder vanuit de formulewagenracerij die als talent zou kunnen worden opgebouwd, en Wittmann is eigenlijk de enige die momenteel in dit plaatje past. Voor het tweede achtereenvolgende seizoen eindigde de coureur uit het Beierse Markt Erlbach als ‘runner-up’ in de eindstand van de Formule 3 Euro Serie. Hij presteerde ook goed tijdens de F3-Grand Prix van Macau, waar BMW-sportdirecteur Jens Marquardt persoonlijk aanwezig was en Wittmanns verrichtingen gadesloeg. Nog een seizoen in de Formule 3 heeft voor Wittmann geen zin, terwijl het de vraag is in hoeverre hij over financiële middelen voor de doorgroei naar een hogere klasse als GP2 of World Series beschikt. Een World Series-test, die hij als prijs voor zijn tweede plek in de F3 Euro Serie had aangeboden gekregen, heeft Wittmann afgeslagen. Saillant detail: als best geklasseerde Volkswagen-coureur in de eindstand van de Euro Serie heeft hij ook een DTM-test bij Audi tegoed. Dat vinden ze bij BMW vast ook wel interessant…
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet