Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Pieter Schothorst naar Josef Kaufmann Racing

fr_schothorst_kaufmann_a

Pieter Schothorst heeft een contract getekend bij Josef Kaufmann Racing, het Duitse team dat dit jaar de titel in de Eurocup Formule Renault 2.0 in de wacht sleepte. Schothorst richt zich in 2012 op deelname aan de Eurocup Formule Renault 2.0 maar zal daarnaast ook enkele races van de Northern European Cup (NEC) Formule Renault 2.0 voor zijn rekening nemen. Eerder dit jaar testte de inwoner van Amsterdam al een keer voor het Duitse topteam en wist daarbij teammanager Josef Kaufmann van zijn capaciteiten te overtuigen. Het pas 19-jarige talent staat te popelen om aan de volgende stap in zijn autosportcarrière te beginnen.

Tekst: p.r. en Remco Scheelings
Foto: p.r.

Pieter Schothorst geldt als een talentvolle coureur die reeds op jonge leeftijd successen behaalde. Zo veroverde de nu 19-jarige rijder in 2009 de titel in de Formido Swift Cup (Coronel Racing) en werd hij een jaar later vice-kampioen in het Nederlandse Formule Ford kampioenschap (Geva Racing). Vorig jaar debuteerde Schothorst bij het team van R-Ace Grand Prix in de Eurocup Formule Renault 2.0 en de NEC Formule Renault 2.0 en wist zich naar mate het seizoen vorderde ten opzichte van zijn meer ervaren collega’s prima te verdedigen.

fr_schothorst_kaufmann_p

Na jaren actief te zijn geweest in de Formule 3 maakte het team van Josef Kaufmann Racing in 2011 zijn entree in de Formule Renault 2.0 en eiste met Robin Frijns meteen de titel voor zich op in de Eurocup Formule Renault 2.0. Schothorst is dan ook meer dan tevreden met zijn overstap. “Ik ben heel blij met het contract met Josef Kaufmann Racing. Na een leerzaam seizoen in de Formule Renault 2.0, heb ik een contract getekend bij dit topteam. Het team bestaat uit professionele monteurs en engineers die alles uit de auto kunnen halen. Je merkt aan alles dat dit een topteam is. De structuur van de organisatie, de mensen, de communicatie binnen het team, de auto’s, alles is perfect geregeld. Ik heb bewust gekozen om nog een jaar Eurocup Formule Renault 2.0 te rijden om zo nog beter te worden. Dit is een grote kans voor mij en ik ben dan ook van plan het maximale er uit te halen. Ik ga met zelfvertrouwen het nieuwe seizoen in en ik hoop in de topvijf te eindigen. Ik kijk er erg naar uit. Tenslotte wil ik McGregor, Ouwehands Dierenpark, Beelen en Worldpack bedanken voor hun steun van dit seizoen!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet