Diversen

Div: De beste coureurs van de wereld aan de start tijdens Race Of Champions in Dusseldorf

roc_ms_sv
Michael Schumacher en Sebastian Vettel, titelverdedigers in de ROC Nations' Cup

In de ESPRIT arena in de Duitse stad Düsseldorf wordt momenteel hard gewerkt aan de constructie van het 600 meter lange parcours, waarop komend weekeinde (3 en 4 december) de Race Of Champions plaatsvindt. Na de succesvolle première van vorig jaar is Düsseldorf voor de tweede maal gastheer van het jaarlijkse evenement, waarin de beste autocoureurs van de wereld uit diverse disciplines met wisselende auto’s in directe duels tegen elkaar uitkomen. Tot de deelnemers van de Race Of Champions behoren de regerend wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel, oud-F1-wereldkampioenen Jenson Button en Michael Schumacher, regerend DTM-kampioen Martin Tomczyk en achtvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen. Op zaterdag strijden coureurs in teams van twee om de titel in de ROC Nations’ Cup. Op zondag is er de individuele competitie om de titel van ‘Champion of Champions’. Nieuw dit jaar is de ROC Legends’ Cup, waarin coureurs Marc Duez (B), Jos Verstappen (NL), Heinz-Harald Frentzen en Hans-Joachim Stuck (beide D) tegen elkaar uitkomen.

Tekst en foto's: PR

Het moderne stadion in Düsseldorf, dat volledig kan worden overdekt en verwarmd, wordt speciaal voor de Race Of Champions omgetoverd in een bijzonder parallelparcours met een asfaltlaag, waarop coureurs in spannende, snelle duels van enkele minuten hun capaciteiten kunnen tonen. Er wordt gereden met diverse uiteenlopende auto’s, waaronder de meer dan 500 pk sterke Audi R8 LMS, de Skoda Fabia S2000-rallyauto en de Volkswagen Scirocco, maar ook de compacte en wendbare Buggy. Dat betekent dat de coureurs zich snel moeten aanpassen: pas direct voordat ze instappen, krijgen ze te horen met welke auto ze zullen rijden.

roc_vettel_r8
De Audi R8 LMS behoort tot de wedstrijdauto's

Sebastian Vettel: “Race Of Champions is iets heel bijzonders”

Tot de deelnemers behoort Sebastian Vettel, die dit jaar voor de tweede keer op rij wereldkampioen Formule 1 werd. “De Race Of Champions” is iets heel bijzonders”, zegt de Duitser, die in Düsseldorf graag weer een overwinning wil behalen. Daartoe heeft hij twee mogelijkheden: op zaterdag 3 december komt hij samen met Michael Schumacher als “Team Deutschland” in actie tijdens de ROC Nations’ Cup, waarin de beide Duitse wereldkampioenen de afgelopen vier jaar telkens als winnaars uit de bus kwamen. Op zondag komen Vettel en Schumacher aan de start tijdens de individuele wedstrijd, waarin ze beiden nog wachten op de overwinning. “Laten we maar afwachten wat er gebeurt”, zegt Vettel. “Het is vooral leuk om erbij te zijn, maar voor eigen publiek winnen, dat zou natuurlijk wel heel bijzonder zijn.”

Naast tal van circuitcoureurs komen er ook rijders uit andere disciplines aan de start tijdens de Race Of Champions. Zo behoren rallyrijders Juho Hänninen (S-WRC-kampioen 2011), Jan Kopecky (drievoudig runner-up IRC) en Sébastien Ogier (winnaar van zeven WK-rally’s) tot de deelnemers, evenals de Amerikanen Travis Pastrana en Brian Deegan, die faam verwierven in Amerikaanse “Actionsport”-evenementen en “X-Games”.

Twee dagen actie, kaarten in de voorverkoop vanaf 19 Euro

Op zaterdag 3 december begint het voorprogramma om 17.45 uur, de competitie om de ROC Nations’ Cup vindt van 19.00 tot 22.00 uur plaats. Op zondag 4 december is er van 12.30 tot 13.20 uur de ROC Legends’ Cup, gevolgd door het voorprogramma van 13.25 tot 13.40 uur en de individuele wedstrijd van de Race Of Champions van 14.00 tot 17.00 uur.

De Race Of Champions in Düsseldorf vormt ook voor liefhebbers uit de Benelux een optimale gelegenheid om de beste coureurs uit diverse autosportdisciplines live in actie te zien. Kaarten voor het evenement in de overdekte ESPRIT arena zijn al verkrijgbaar vanaf 19 Euro. Telefonische bestellingen zijn welkom via het nummer +49 1805 57 00 70 of online via www.eventim.de. Nadere informatie is te vinden via www.race-of-champions.de

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet