Diversen

Internationaal: Chris Groen komt volgend jaar uit in Rotax Euro Challenge

chronoberghem111023094

Chris Groen maakte dit jaar de overstap van de Rotax Max Olympisch, naar de Rotax Max DD2 Master. Een overstap die hem goed beviel. Zo goed, dat hij volgend jaar op zoek gaat naar een andere uitdaging en dat op een hoger niveau, samen met Team Kroes.

Tekst: Philippe de Roeck
Foto: Michael Melis


“We blijven bij Team Kroes, dat is sowieso zeker. De sfeer die daar heerst is super.” In 2010, was Chris aan het sleutelen tijdens de Rotax Euro Challenge voor teammaat Dennis in de DD2. “Meteen was ik overtuigd van de voordelen van de DD2. Na mijn seizoen in de Rotax Max, was ik klaar voor de overstap in 2011 naar de DD2 Master”

En dat bleef niet zonder succes “In mijn eerste seizoen, werd ik tweede in mijn klasse. We waren zeer tevreden van het resultaat en dat opende perspectieven voor volgend jaar”.

Volgend jaar staat dus de Rotax Euro Challenge te wachten. “Normaal rijden we de vier wedstrijden. Al moet het financieel plaatje ook kloppen. We zijn nog bezig met enkele potentiële sponsors maar het ziet er allemaal erg goed uit.” Ook andere wedstrijden zijn niet uitgesloten.

Het moet allemaal leuk blijven en dat kan Chris zeker bevestigen. “Natuurlijk willen we zo hoog mogelijk eindigen maar het moet leuk blijven. Ik houd ook nog de opties open om voor enkelen te sleutelen tijdens andere wedstrijden.”

Chris Groen wordt gesteund door: Honda Welman, Riako Compressoren, Autowaard Restaurant Aangenaam, Autoschade service de Langen, Stuve installietechniek van Driel stoffering, Venema, Steba electro, Rysenc belletering,Sonic gereedschappen, Hoftrans, PKP en Kartshop Amsterdam.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet