Diversen

Div: Nederlanders flink in de prijzen tijdens BMW Sportpokal

bmw_sportpokal_lineup
BMW 320 TC, BMW M3 GT4 en BMW M3 GT2 bij de 'Doppelkegel' in München

In de 'Doppelkegel', het spectaculair gevormde evenementengebouw van de 'BMW Welt' in München, vond vanavond de prijsuitreiking plaats van de 50e editie van de BMW Sportpokal, het klassement van BMW-privérijders in diverse autosportcompetities over de hele wereld. Niet minder dan vier landgenoten eindidgen daarbij in de top 25: GT4-coureurs Ricardo van der Ende, Duncan Huisman en Simon Knap, en GT3-rijder Jeroen den Boer. Voorwaar een prachtige prestatie, en het is heel wat jaren geleden dat er voor het laatst zoveel Nederlanders bij de prijsuitreiking aanwezig waren. BMW kan terugzien op een bijzonder geslaagd autosportseizoen, met overwinningen tijdens de 24-uursraces van Doebai en Barcelona, de rijders-, teams- en merkentitel in de GT-klasse van de American Le Mans Series, racezeges in het WTCC en FIA GT3, de titels in het Europees en Nederlands GT4-kampioenschap en tal van andere successen. Reden temeer om het seizoen 2011 op feestelijke wijze af te sluiten, waarbij AUTOSPORT.NL aanwezig was.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Production
s

bmw_sportpokal_kerstmartkt1

München is altijd een bezoek waard (uw verslaggever leerde er jaren geleden zijn latere echtgenote kennen!), maar in deze tijd van het jaar misschien wel extra. Gisteren begon in het centrum, op de Marienplatz, de jaarlijkse 'Christkindlmarkt', die nog tot en met 24 december duurt.

bmw_sportpokal_kerstmarkt2

Hoewel de temperatuur er met acht graden nog bepaald niet naar was, moesten we natuurlijk toch al even de Glühwein uitproberen, met bijbehorende Lebkuchen. Dat hoort er nu eenmaal bij!

bmw_sportpokal_coureurs

In het hotel troffen we al de diverse Nederalandse coureurs die waren uitgenodigd voor het evenement, van links naar rechts Simon Knap, Duncan Huisman, Ricardo van der Ende, Tom Coronel en Jeroen den Boer.

bmw_sportpokal_bmw_welt

De prijsuitreiking vond plaats in de spectaculair gevormde 'Doppelkegel' van de 'BMW Welt' in München, vlakbij het BMW-museum en het Olympisch Stadion (de bekende TV-toren links in beeld), waaraan sommige Nederlanders sinds 1974 slechte herinneringen hebben. Dat mocht de goede stemming echter niet drukken.

bmw_sportpokal_perssessie

Voorafgaand aan het officiële gedeelte was er een interviewsessie voor journalisten met BMW-sportdirecteur Jens Marquardt (midden), waarin hij terugblikte op het afgelopen seizoen en vooruitkeek naar 2012.

bmw_sportpokal_tomczyk_marquardt.jog

Het was tevens het eerste officiële optreden bij BMW van DTM-kampioen Martin Tomczyk, van wie gisteren bij Audi in Neckarsulm afscheid werd genomen en wiens BMW-contract vandaag inging.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet